19. aug
Pippi: I november starter øvingene og i januar legger Teater Innlandet ut på kulturhusturné. Sofie Bjerketvedt (25) fra Moss har erfaring fra store oppsettinger som Grease og Mamma Mia, men også fra mindre forestillinger som Kardemomme by og Kaptein Røds
 
Sofie blir Pippi
Sofie Bjerketvedt (25) jublet høyt og hoppet rundt da teatersjef Janne Langaas fortalte at hun var den heldige utvalgte blant de 78 som ville bli Pippi.

Publisert: 22.jun.2012 13:20
Oppdatert: -

Hamar
- Tuller du? spurte Sofie tilbake, og Langaas måtte bekrefte på mail.
25-åringen har alltid vært stor fan av Pippi, og i barndommen kranglet hun og broren alltid om de skulle se på Emil eller Pippi.
- Og jeg vant som regel!
Sofie gleder seg stort til å spille den lille jenta som både er verdens sterkeste, har mange meninger og tør å stikke seg fram.
Responsen var enorm da Teater Innlandet søkte etter Pippi til det som skal bli neste års storsatsing. Hele 78 søkte, og etter en grundig vurdering falt valget på 16 verdige kandidater som fikk komme på audition 25. mai.
Jenter fra hele landet prøvde lykken, nivået var høyt, så her var det bare å gi gass.
Sofie beskriver auditionen som «en kul opplevelse». De måtte lære seg en komplisert dans, koreografert av Belinda Braza, synge Pippi-sanger og føre en dialog.
Mossejenta hadde en god følelse, men turte ikke håpe for mye.

Den beste

Teatersjef Langaas og regissør Arvid Ones har ambisjoner om å lage den beste Pippi-forestillingen noensinne, og satte kravene deretter:
- Vi jaktet en profesjonell skuespiller med danseerfaring, som også kunne synge. Sofie pekte seg raskt ut blant de fem beste. Hun er en god skuespiller med den rette utstrålingen. Hun mestrer å spille både tøff og sår, og kommer til å bli en Pippi vi vil digge! sier Langaas.
Sofie begynte å danse da hun var tre år, og har drevet med teater i Moss siden hun var tolv. Hun er utdannet ved musikkteaterlinja ved Bårdar Akademiet, og lever nå av å være skuespiller. Hun deltok i talentprogrammet Kjempesjansen på NRK i 2006, og fikk sitt gjennombrudd da hun vant TVNorges «Greaseskolen» i 2008, og fikk hovedrollen som Sandy i Grease. Da hadde hun to uker på seg før hun skulle stå på scenen foran 6.500 i Oslo Spektrum, men ble ikke nervøs på premièren av den grunn.
- Jeg koste meg jeg! sier hun.
Siden har hun spilt i Mamma Mia og i musikalen Spring Awakening på Oslo Nye. Da Lena Kristin Ellingsen ble syk et døgn før premièren tok hun sporty over hovedrollen, på ekte Pippi-vis. Slikt står det respekt av!
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke