24. aug
SUKSESS: Ellen Andrea Wang gjorde stor suksess under årets AnJazz, både med egen trio – men også med trioen GURLS, med Hannah Paulsberg og Rohey Taalah. Foto: Remi Laakso
 
Søker om 450.000,- - vil ta nye AnJazz-grep
AnJazz søker om 450.000 kroner i støtte fra Hamar kommune. I søknaden beskrives flere nye grep som skal utvide og styrke Hamars eldste musikkfestival.

Publisert: 29.okt.2018 12:18
Oppdatert: 29.okt.2018 12:18

Festivalen har presentert internasjonale, nasjonale og lokale artister fra starten i 2005. Senest sist vår, med toppartister som eksempelvis Ellen Andrea Wang i to band, Trio og GURLS, Christel Alsos, Dominic Miller, Ole Paus/Ketil Bjørnstad, LAVA og Adam Douglas.

LES OGSÅ: AnJazz-suksess

De to siste årene er festivalen støttet av Hamar kommune med 180.000,- hvert år. Søknaden om 450.000,- i støtte for neste år handler i stor grad om å styrke festivalen. 

Samarbeid

Her er noen av grepene festivalens ledelse, med Anja Katrine Tomter i spissen, ønsker å ta: 

Kurs og seminarer: Vil arrangere AnJazz-seminar hvert år, med eksempler på tema: «Hvordan kan de forskjellige miljøene inspirere hverandre og dra nytte av hverandres likheter og forskjeller? Hva kan vi få ut av å koble forskjellige miljøer sammen? Hva skal til for å gjøre Hamar til en permanent gullgruve for byens publikum?» Vil knytte til seg ressurspersoner både fra Hamar og landet for øvrig.  

AnJazz vil også invitere alle de som arrangerer festivaler i regionen til å delta i AnJazz-paraden – for sammen å synliggjøre seg.

Unge og eldre

Barn og ungdom. Og eldre: Jazzballong, konserttilbud til barnehagene, ønskes utvidet til også å gjelde barneskolene. Vil ha samarbeid med det nystartede Innlandets ungdomsjazzorkester. 

AnJazz ønsker også å tilby de eldre egne konserter på sine scener, men også reise ut/oppsøke de som ikke kan ta seg til festivalens egne scener.

Inkludering

Livsgledeprosjekt: Ønsker seg artister som gir barn og eldre en felles konsertopplevelse. Vil utvikle samarbeid med institusjoner for å gi tilbud til fengsler, asylmottak og helseinstitusjoner. Vil invitere barn og unge fra institusjoner og bofellesskap til å delta i/være tilhører på formiddagsprogrammet Jazzlørdag.

Festivalsjef Anja Katrine Tomter for AnJazz gjør oppmerksom på at planer/visjoner forutsetter at festivalen mottar den offentlige støtten det søkes om. 

Tidligere ble festivalstøtte behandlet politisk i Hamar kommune. Nå er tildeling av festivalstøtte for første gang delegert til rådmannen. Kultursjef i Hamar kommune Morten Midtlien opplyser at planen er å gjøre vedtak tidlig i november. 

 
Fakta

AnJazz

AnJazz, eller Hamar Jazzfestival, er en årlig jazzfestival på Hamar. Arrangert siden 2005. Oppkalt etter den som startet festivalen, Hamar-jenta Anja Katrine Tomter, som også er kjent som programleder for NRK. Arrangeres på våren - og hvert år presenteres kjente artister.

Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke