18. aug
 
Unge, lokale musikere søkes til nytt videoprosjekt
Spiller du i band, og kunne tenkt deg egen musikkvideo og konsert i kulturhuset? Musikkverkstedet og HA søker nå unge musikere til «Uhørt».

Publisert: 30.mai.2015 08:43
Oppdatert: 01.jun.2015 08:35

I samarbeid med Hamar kulturhus inviterer Hamar Arbeiderblad til «Uhørt», en musikkmønstring av unge band fra Hamar, Stange, Ringsaker og Løten.

– Det er mange dyktige band og artister som holder til her på Hedmarken, og dette er en unik sjanse for dem å presentere seg, og få lagd en gratis musikkvideo, sier Kent Frydenlund, arrangør og lydtekniker i Hamar kulturhus.

I løpet av sommeren vil HA-fotograf Trond Lillebo lage én musikkvideo med hvert enkelt band, på bakgrunn av lydfiler de allerede har spilt inn. Innspillingen tar en kveld, og det blir rigget til en flerkameraproduksjon på Rolf Jacobsens klubbscene i kulturhuset.

– Videoene vil bli sett av flere tusen lesere, og ikke minst bookingsansvarlige i distriktets festivaler, så det finnes knapt noen bedre måte å gjøre seg sett i miljøet, sier Frydenlund.

Det er ikke satt noen sjangerbegrensninger for musikkmønstringen.

– Vi ønsker jazz, hiphop, pop, visesang, rock og metall. Det er ingen nedre aldersgrense, men vi ønsker at gjennomsnittsalderen i bandet ikke skal være høyere enn 25 år.

MELD PÅ DITT BAND TIL uhort@h-a.no

Leserne kårer vinneren

I høst legges alle musikkvideoene ut på Hamar Arbeiderblads nettsider, hvor publikum kan stemme fram sine favoritter.

– De tre bandene med flest stemmer får spille i selveste storstua, Kirsten Flagstad-salen, den 21. november. Konserten vil avsluttes med en stor headliner, og underveis vil også alle de innsendte bidragene bli vist på storskjerm, forteller Anne Ekornholmen, utviklingsredaktør i Hamar Arbeiderblad.

Vil synliggjøre musikklivet

Lillebo håper at så mange som mulig benytter sjansen og melder seg på prosjektet. Påmeldingsfristen er 12. juni.

– Jeg må understreke at dette prosjektet ikke hadde vært mulig uten Kent Frydenlund og musikkverkstedet til kulturhuset. Som mangeårig musiker og musikkprodusent har Frydenlund jobbet tett med så å si alt av band som har sprunget ut fra Hamar de siste femten årene, sier Lillebo.

– Og nå vil HA hjelpe til med det viktige arbeidet det er å synliggjøre alle disse flotte, unge artistene.

MELD PÅ DITT BAND TIL uhort@h-a.no

FAKTA: HAs Uhørt

Prosjektet er i samarbeid med Hamar kulturhus.

Påmeldingsfrist er 12. juni til epost uhort@h-a.no

Gjennomsnittsalderen i bandet må være under 25 år, og bandet må ha en ferdiginnspilt demo tilgjengelig

Opptak av musikkvideoene foregår i juni

De tre bandene med flest stemmer får spille i Kirsten Flagstads sal i kulturhuset på Uhørt-konserten 21. november 2015

 
Helseskade er med: Fotograf Trond Lillebo (t.v.) og frilanser Mathias Eek har allerede spilt inn musikkvideo med bandet Helseskade.
HAs egen Uhørt-logo.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke