19. aug
 
Solfylt start på Prøysenmaraton
Både barn og voksne lot seg engasjere av familieforestillinga "Frøken Kråkes Dyreskoleorkester" og vandring langs Prestvægen under åpninga av Prøysenfestivalen.

Publisert: 04.jul.2016 16:22
Oppdatert: 05.jul.2016 08:16

Det er lekne scener som utspiller seg foran utescena ved Prøysenhuset. Det er urpremiere på Hogne Moes nyskrevne familieforestilling «Frøken Kråkes Dyreskoleorkester», og både store og små har benket seg opp i amfiet i skogkanten. 

De fem musikalartistene i «Prøysens Ablegøyer», Ingrid Nøren Stenersen, Bjørn Tore Grøntvedt, Elisabeth Østvang Gundersen, Erlend Bentesønn Fougner og Ingvild Lunde, gjorde stor suksess under fjorårets festival med «Jonas i jungelen». I år får tilskuerne møte den gretne Frøken Kråke, de viltre elevene på dyreskolen og den energiske Grev Ling. Både store og små trekker på smilebåndene når den strenge og korrekte kråkelæreren plutselig (og høyst motvillig) må sørge for moroa i skogen, og de andre dyra svarer med sang og dans. Det tennes et lys i øynene på ungene når de plutselig selv får være med i forestillinga - som dyr i klasserommet til Frøken Kråke eller ved å lage dyrelyder og marsjere taktfast med dyreskoleorkestret. 

- Dette var artig - nesten som en musikal! Jeg synes det var bra musikk, fine kostymer - og ikke minst bra dansetrinn, sier Idun Mauseth Røe (11) etter forestillinga.

Stubber langs Prestvægen

Lenger opp - langs Prestvægen - står Roger Strand med en gitar bakom grantrærne. Festivalgjester trasker oppover den solfylte skogsvegen - der de kan oppleve flere sider av Prøysens forfatterskap. Barna er de ivrigste i følget, og når først fram. 

Plutselig kommer Strand inn på stien, og etter en kort introduksjon starter han å synge «Så seile  vi på Mjøsa». Flere av de voksne synger med - før de fortsetter turen opp mot kultursjef Asle Berteig, som leser tekststubber.

Mangfoldig program

Enda er man bare helt i begynnelsen av årets festival - arrangørene har nemlig satt av hele tre uker til  å feire forfatteren. Prøysens Ablegøyer kan sees i flere forestillinger på dagprogrammet framover. Også Kristine Lundsbakkens konsert «Jinter» og motstykket «Kara» med Asle Berteig, Hogne Moe og Roger Strand er å se ved flere anlednigner.

Fra onsdag 13. juli begynner kveldsprogrammet, og da er det trekkplastre som DiDerre, STAUT og Stian Carstensen som står på plakaten.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke