19. aug
 
Solgt til 33 land
Anders Baasmo Christiansen og «Kon-Tiki» fortsetter å dominere kinohøsten her hjemme, og tar nå sikte på å erobre verden.

Publisert: 24.sep.2012 10:14
Oppdatert: -

Søndag kveld kunne produsent Aage Aaberge rapportere at 33 land har kjøpt filmen etter visningene i Toronto i begynnelsen av september. Det skriver Aftenposten.

- Stort navn i Latin-Amerika

Blant annet har distributører i Spania, Tsjekkia, Belgia, Nederland, Luxembourg og nesten hele Latin-Amerika snappet opp visningsrettighetene. Tidligere har filmen fått distribusjon i Norden og Tyskland.

- Thor Heyerdahl er helt klart et stort navn i Latin-Amerika, og det er tydelig at historien har fenget filmoppkjøperne der, sier Aaberge til samme kilde.

I tillegg avventer fem store fildistributører i USA den engelske versjonen av filmen før de avgjør om også amerikanerne skal få norske oppdagere på lerretet. Det samme skjer i Storbritannia. Den engelske versjonen skal være klar om tre-fire uker.

På mest sett-liste

Den amerikanske filmen «Bourne Legacy» er blant filmene som får merke de norske filmene «Kon-Tiki» og «Tina & Bettina-The Movie»s dominans på norske kinoer. Sterkest er «Kon-Tiki», med hamarsing Anders Baasmo Christiansen på rollelisten.

Filmen passerte 700.000 solgte kinobilletter i helgen, og seiler opp som kandidat til å bli den tredje mest sette norske kinofilmen noensinne, bak «Flåklypa Grand Prix» (4,3 millioner) fra 1975 og «Max Manus» (1,16 millioner) fra 2008.

- Dersom det ikke skjer noe drastisk i løpet av kinohøsten har vi beregninger som viser at «Kon-Tiki» vil selge cirka 850.000 kinobilletter, før vi sender filmen ut på DVD-markedet før jul, sier produsenten til hovedstadsavisen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke