25. aug
 
Solid og skøyeraktig
Riksteaterets forestilling i Hamar, av Thorbjørn Egners klassiker, var et solid, morsomt og gjennomført teaterstykke.

Publisert: 28.nov.2017 23:34
Oppdatert: 28.nov.2017 23:43

Folk og røvere i Kardemomme by, med Riksteateret, startet med at den slaskete, småkriminelle trioen, som vi alle har så sansen for, kom ned trappa i Kirsten Flagstad-salen. Kasper, Jesper og Jonathan listet seg så stilt på tå, for de skulle ut og røve. Med ett sitter jeg i baksetet på bilferie, med stykket på lydbok eller på barnerommet med kassettspiller. Folk og røvere i Kardemomme by er et folkekjært stykke, som de fleste av oss har et forhold til og Riksteateret tilsmusset ikke dette forholdet, men gjorde at man satt igjen med enda flere gode inntrykk fra Thorbjørn Egners klassiker fra Kardemomme by.

Kvalitet og atter kvalitet

Det var ikke noe å klage over eller kritisere Riksteateret for etter deres oppsetning av Folk og røvere i Kardemomme by. Teateret leverte kvaliteter og atter kvalitet, i kostymer, skuespillere, scenografi, lyd, lys og musikk. Både draktene og scenen hadde et koselig særpreg, slik man tenker seg at det skal være. Skuespillerne i kostymene var også helt fantastiske. Alle hadde slik en sjarm og utstråling, og gled rett inn i Egners utopiske samfunn. Alle gjorde gode inntrykk og utspilte sine roller utmerket. Personlig synes jeg at spesielt røverne og bakeren var utrolig morsomme. Skuespillerne hadde alle uttrykk, som absolutt underbygget manus og var engasjerende og komiske. For de mange barna i salen, var grimasene og de livlige ansiktene blant besetningen underholdende og en god grunn til å la latteren trille.

Scener og overganger

Det var tydelig at stykket var nøye planlagt. De glatte overgangene og sceneskiftene gikk knirkefritt og var løst på elegant vis, uten at det gikk ut over utformingen til omstendighetene i byen eller i det rotete huset til røverne.

formidlet budskapet

Gjengen fra Riksteateret formidlet Egners idealistiske stykke om samfunn, sosiale avvik, sanksjoner og kriminalitet, som han pakket inn i en lettsinnet og allmenn historie, på en underholdende måte. Stykket var en vanlig, men god oppsetning av et kjent stykke, og får ikke scenekunstens toppkarakter, da det ikke var banebrytende. Men røverne fikk røvet en solid og hjertelig femmer av Hamar Arbeiderblad.

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke