19. aug
Mesternes mester: Frida Ånnevik kan bli mesternes mester, den første som gjør faren sin mesterstykket opp att, og blir Mesterborger av Hammer by i anre generasjon. Hun kan til og med bli Kollisjonmesterborger, om alt klaffer den uka, for hun er også nominert til Kollisjonsprisen på Oslo Pix fire dager før, FOTO Thomas Reinsæter.
 
Som far, så Frida?
Frida Ånnevik, 33, kan bli den første mesterdatteren som blir mesterborger, som sin far. For hun gjør det skarpt.

Publisert: 31.mai.2018 11:17
Oppdatert: 31.mai.2018 12:45

Far Tor Karseth ble kåret til Mesterborger av Hammer by i 2006. I 2018 kan du avgjøre om eldstedatter Frida gjør ham stykket etter. Og så kan du få vist at du er blant de indignerte, de som syntes det var urett at Elg ble århundrets stemme, og ikke Frida.

HER KAN DU STEMME PÅ DIN FAVORITT

Hun humrer :

– Jeg har bedt om så mye stemmer i år. Nå kan folk stemme fordi det er gratis.

Kollisjonsmesterborger?

Om stemmene går hennes veg den 10. juni, kan hun faktisk ende med dobbeltseier. For fire dager før stemmer publikum på Saga kino på hvem som skal vinne den nye musikkkvideoprisen Kollisjonsprisen under Oslo Pix. Frida er nominert, og det med en video der hun sjøl for første gang også har regien.

-Jeg har nokså lave forventninger til begge deler. Det er hyggelig å bli nominert, men det er så mange flotte kandidater i år. Knut Monssen for eksempel, jeg har da sjøl vært på naturskole i Finsalbekken da jeg var lita. Og Therese Slob, det hun gjør for dansen i området merker vi som underviser på Stange Videregående for eksempel veldig godt.

ambassadør fra Ridabu

Frida er nominert til mesterborger på grunn av sitt musiske virke, og fordi hun er en mesterlig ambassadør for hjembyen sin.

– Jeg er veldig klar på at det å komme fra et sted er en styrke. En identitet, et språk, ei dialekt, et lynne. Og det er en veldig artig måte å komme i kontakt med folk på, du får raskt kontakt med publikum mellom låtene.

– Er du fra Hamar?

Nei. Jeg er fra Vang. Men det fins jo ikke mer på papiret. Så jeg er fra Ridabu. Det fungerer godt i musikerkretser, for Ridabu kjenner alle som har hørt om Toneheim Folkehøgskole.

skaldedatter

Når hun første gang sto på scena, husker hun ikke. I familien Karseth/Ånnevik hevder hun at scena var ei form for barnevaktordning. Så ble hun dikter og musiker, og enda mer kjent enn sin far.

– Det passer godt til middelalderfestivalen, i grunn. Skaldskap gikk jo i arv i gamle dager, gjorde det ikke det?

– Rekker du hjem til kåringen?

-Jada, det gjelder bare å komme seg hjem fra Larvik den dagen. Jeg har ikke vært på middelalderfestivalen siden jeg jobba på odden. Så skulle jeg vinne, skal jeg søke etter #min egen» guidestakk. For det er fint med mesterborgerkappe, men stakk er grommere.

DETTE ER KANDIDATENE

Her kan du stemme!

1. Thomas Amundsen

2. Roar Johansen

3. Knut Monsen

4. Therese Slob

5. Turnékompaniet

6. Frida Ånnevik

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke