24. aug
KOMMER: Angelina Jordan kommer, og hun blir et av de største strekkplastrene.
 
Sommer med Prøysen
Angelina Jordan (11) kommer 21. juli. – En særegen blomst i hagen, sier kunstnerisk leder på Prøysenhuset, Hogne Moe.

Publisert: 29.jun.2017 06:40
Oppdatert: 29.jun.2017 07:23

Under årets festival presenteres unge, talentfulle utøvere, født i 1999 eller senere. Konferansier er Samuel Massie. Ingrid Olava kommer til Alf Prøysens bursdag, 23. juli.

Allerede lørdag er det klart for en ny utgave av forestillingen «Sirkus Mikkelikski».  Det er igjen klart for Patriot-Paulas Festkonsert på torget i Brumunddal. i år kommer deLillos. Geirr Lystrups syngespill «Brakar og Joanna» settes opp utendørs ved Prøysenhuset. Start er onsdag 5. juli.

11. august er det klart for konserten «Sommerkveld ved Mjøsa» med Oslo-Filharmonien ved Ringsaker kirke.

Den unge stjernen presenteres som en av årets hovedartister. Hun vant Norske talenter i 2014, og hun har siden spilt for nobelprisvinnere, på veldedighetsarrangementer og på amerikanske TV-programmer. Videoene hennes er vist over hundre millioner ganger på YouTube, over 600 millioner ganger på Facebook, og hun har tusenvis av følgere i flere land. Jazzsangeren Angelina Jordan er inspirert av artister som Billie Holiday, Dinah Washington og Frank Sinatra.

Angelina Jordan og hennes band opptrer på utescenen på Prøysentunet.

Unge talenter

Hver artist skal presentere sine tolkninger av sanger skrevet av Alf Prøysen. Det er over 900 tekster å velge mellom. Prøysenhuset stiller med et profesjonelt husband som artistene får øve med på forhånd.

Samuel Massie debuterte Høsten 2016 som programleder i ikke mindre enn to programmer; «Skal vi Danse», som han ledet med Katrine Moholt, og «Rett fra hjertet» som han ledet med Solveig Kloppen.

Bursdagssang

Lillehammer-jenta er en ekte Prøysen-venn, og sang seg inn i alles hjerter med «Lomnæsvisa» under jubileumsfesten i 2014.

Etter debuten i 2004 har hun spilt på alt fra Quartfestivalen, Slottsfjellfestivalen og Øyafestivalen, til livescener over alt i hele landet. De første platene hun ga ut var på engelsk, men de siste årene har hun etablert seg som en viktig «norsk på norsk» artist.

I anledning Prøysens 103-årsdag kommer også Banjo-Kari Svendsen, Alf Cranner og Elin Prøysen.

Ny utgave

Møt frøken Kråke, Bolla Pinnsvin og de andre dyrebarna fra Prøysens univers. «Sirkus Mikkelikski» har forestilling bare én gang i året, og da får alle barna på dyreskolen fri for å se på. Det er egentlig bare dyr som får opptre i manesjen, for frøken Kråke som er formann i foreningen til menneskenes beskyttelse, sier at det ikke er pent å fange mennesker og sette dem i bur. Men en gang hendte det at to mennesker, Ruski og Snuski, opptrådte på Sirkus Mikkelikski …

Vises som en del av dagsprogrammet 1., 6., 11., 15., 17., 19., 23., 27. og 29. juli.

Gratiskonsert

2.500 møtte opp for å oppleve Di Derre i fjor. Det blir garantert mange på torget i Brumunddal lørdag 22. juli i år når en ny gratiskonsert bys fram.

Debutalbumet «Suser av gårde» (1986) regnes som en milepæl i norsk rock, og deLillos fortsatte sin originale stil med ironiske, til dels naivistiske tekster på de neste albumene. Kanskje får vi høre «Før var det morsomt med snø» (1987) og klassikeren «Hjernen er alene» (1989).

Lars Lillo Stenberg og vennene hans har uansett mer enn nok å by på.

Tilbake

Stykket handler om vennskapet mellom bjørnen Brakar og den vesle jenta Joanna. En dag tar Joanna med seg Brakar hjem fra Blåveisberget. Det fører til store forviklinger; med kjærlighet, dramatikk og humor.

Nærmere 50 skuespillere er involvert, hvorav 40 barn. Teaterstykket skal spilles lørdager og søndager under hele Prøysenfestivalen. Hermine Solemsli Kleppe (10) har fått hovedrollen som «Joanna». Lystrup selv har rollen som «Bæssfar». Glenn Terje Nordengen spiller «Brakar». Asle Berteig er regissør.

Sommerkveld

Solister er Knut Anders Sørum og Ole Edvard Antonsen, Herborg Kråkevik er konferansier og dirigent er Ben Gernon. Stortingspresident Olemic Thommesen ønsker velkommen. «Sommerkveld ved Mjøsa» er avslutningen på Prøysenfestivalen 2017.

«Sommerkveld ved Mjøsa» er et samarbeid mellom Kreftforeningen og Ringsaker Kommune ved Prøysenhuset. Konsertens overskudd går i sin helhet til Kreftforeningen. (Kilde: Prøysenhuset.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke