17. aug
Bøndernes Hus: Når livet danser» - En hyllest til Vidar Sandbeck med Nordbygda sangforening og dirigent Miriam Renvåg. Foran (f.v.): Rita Bråthen, Inger Grethe Hansen, Inger Lise Søbakken, Rita Edvartsen, Edel Skogheim, Kari Roen, Trude Ånnevik, Borghild Ytrøy og Siv Beate Sølna Strømsrud. Midterste rekke (f.v): Grete Flagstad, Elisabeth Nersveen, Odbjørg Flagstad, Tove Nordby Øie og Reidun Finvik. Bak (f.v): Ole Andreas Rømoen, Erik Alfei Martinsen, Ola Hveem, Trond og Ragnar Skjellet, Einar Tårneby, Ann-Britt Eriksbakken, Astrid Bjørlo og Harald Øie. Til høyre ved bordet: Stein Søbakken og Per Bekkevold..
 
Sommer og Sandbeck
Vidar Sandbecks viser fylte sommerhete Bøndernes Hus onsdag og torsdag kveld denne uken. Nordbygda sangforening markerte nemlig Sandbecks hundre år.

Publisert: 01.jun.2018 20:15
Oppdatert: 01.jun.2018 20:23

I lokalet på Bøndernes Hus sto vinduene på vidt gap, mens sola skinte inn vinduet og de røde fløyelsgardinene beskjedent danset i vinden. Noen velvalgte ord ble proklamert fra scenen, før Nordbygda sangforening kom på plass med salens velvilje og applaus i hæla, etter litt dramatisering og skuespill.

Hyllest til Sandbeck

Temaet for konserten «Når livet danser», som ble holdt både onsdag den 30. og torsdag den 31. var Vidar Sandbeck, som ville ha fylt hundre år den 21. juli i år. Det er et jubileum som Nordbygda sangforening syntes det var verdt å feire – så disse kveldene ble viet Sandbecks viser. Koret hadde også gjort sine egne vrier, og for eksempel flyttet «Polka i København» til Bøndernes Hus.

Viser, humor og rød trå

Med Thomas Nilssen på trekkspill, Nordbygda sangforenings ablegøyer og innlevelse, samt Sandbecks folkelige viser, var det mange i den fulle salen som lot seg rive med.

Koret hadde lagd små dramatiseringer og innslag mellom låtene, som førte publikum lengre og lenger inn i Sandbeck og kormedlemmenes univers. Nordbygda sangforening var ikke redde for å by på seg selv, spøke og danse – og det bar stemningen i salen preg av. For glising, latter, og takt-tramp spredte seg i rekkene som ild i tørt gress.

- Vi har øvd mye og stått på det siste året. Det har vært veldig intenst nå i det siste, så det er fint å ha konsert, forteller Erik Alfei Martinsen i pausa.

Presterer i varmen

- Jeg synes prestasjonen er veldig god, når man tar varmen i betraktning, sier Turi Søby – tidligere medlem i sangforeningen.

- Det er inspirerende med solosang, og koret har mange gode sangere, legger hun til.

Erik Alfei Martinsen kan opplyse at det går bra å synge i varmen, så lenge en drikker nok vann innimellom sangene.

- De er flinke til å synge og solistene og dirigenten er veldig bra. Jeg er med i et kor selv, så jeg synes det er gøy, sier Torild Løberg.

Så sang Nordbygda sangforening Sandbeck inn i sommerkvelden – mens gardinene dansa til korsang og trekkspillmusikk.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke