19. aug
JUBILANTENE: Hamar musikkorps har vokst seg stor og øser av vellyd i Flagstadsalen. Dirigent er Ivar Hellesnes.Foto: Paula Bjertnes
 
Sommerlige sluttoner
Ingen korpssesong uten en sommerkonsert. I går inviterte Hamar Musikkorps med seg naboen Vang Musikforening.

Publisert: 11.jun.2018 23:11
Oppdatert: 11.jun.2018 23:14

Og med i hvert fall ett helt korps i salen som tilhører ble det hyggelig å spille for litt flere publikummere, selv om korpsene nok hadde fortjent enda flere.

Begge sitter nemlig på et stort og variert repertoar, noe som ble tydelig mandag kveld i Flagstadsalen.

Gjestene først

De to dirigentene, Trond Eklund Johansen og Ivar Hellesnes, vet å velge riktig og spennende repertoar. De gir sine musikerne passe med utfordringer, slik at alle har noe å strekke seg etter. Men samtidig skal de jo klare det, slik at det høres bra ut. Etter publikums reaksjon å høre, lyktes de med begge målene denne gangen.

Gjesten, Vang musikkforening, var første korps ut. Og som alltid ga Trond Eklund Johansen en passende introduksjon til hvert av stykkene. Akkurat det var helt avgjørende når det gjaldt «The Wrong Note Rag».

– Her går nesten alt gærent, så spenn sikkerhetsbeltene! advarte Johansen.

Et meget artig verk fulgte, med de varslede feilblåste tonene og den til tider løpske takten. Det krever sitt av et korps, og at dirigenten var i veien, ifølge Johansen selv, var jo slettes ikke sant. Stykket er for øvrig skrevet av Leonard Bernstein, og korpset har satt seg det hårete målet å spille ett Bernsteins-verk hver konsert i år. Det kan bli interessant!

Det ble ellers et variert repertoar, med alt fra en folketone, to marsjer, og en jubileumsintro med «Congratulations», komplett med flaggveiving og konfettisprett, dedikert Hamar Musikkorps.

Jubilanten

Det fyller nemlig 120 år i år, og skal fortsette feiringen med flere konserter i år.

Denne gangen var medlemmene sommerlig kledd, og gledet seg til avslutning etterpå, med pizza og øl. De uniformerte musikerne i Vang måtte dessverre gi avbud på invitasjonen:

– Vi er tross alt snart 125 år, og har feiret allerede i helgen, var unnskyldningen.

Korpset presterte bra for det. Her var det kjappe takter i «Carmen Suite», og latinamerikanske rytmer i «Besame mucho» og «Buenaventura», som ga slagverket en herlig utfordring.

De slo til med to potpurrier, begge fra musikalverden. Først den mindre kjente «Elisabeth», for så å avslutte med mye gjenhørsglede i «Les Misérables». Det ga en bra musikalsk start på uken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke