18. aug
FOTO: GAGA Pictures
 
Sosial film fra Japan

Publisert: 17.jan.2019 06:44
Oppdatert: 17.jan.2019 06:44

«Shoplifters» bringer deg tett innpå en falsk familie, som holder sammen og livnærer seg ved tyveri, svindel og prostitusjon.

«Shoplifters» av Kore-eda Hirokazu, er historien om en fattig og forlatt forsamling, som sammen danner seg en «familie».

De livnærer seg på bedrageri, prostitusjon og butikktyverier, men ofte med høy moral og eksentrisk sjarm. «Shoplifters» er virkelig en sprø film, som portretterer en unormal forsamling på en veldig interessant måte.

Filmen er tett på denne liksom-familien, bestående av barn, voksne og en gammel dame.

«Faren», den voksne mannen i huset, er nok den handlingen snor jeg mest rundt. Men også gutteungen i huset er en stor del av handlingen, da det er disse to som nasker mest sammen. Det er mange inntrykk å hente i både karakterene og handlingen.

«Shoplifters» kaster et samfunnsaktuelt lys på svakerestilte i Japan, som prøver å få endene til å møtes.

Prostitusjon, tyveri og svindel portretteres på en nøktern måte – men det er lett å se hvem som er ofrene.

Kore-eda Hirokazu har laget en svært interessant film, som setter ting i perspektiv og fungerer fint som pekepinn. «Shoplifters» kan være litt langtekkelig, men den har substans.

TERNINGKAST: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke