26. aug
Alle elevene fikk sjansen til å vrikke på dansefoten. FOTO: ANDERS GROBSTOK DALEN.
 
Søte smånisser og dyktige breakere
Hilde's Ballettskolesitt tradisjonelle førjulsshow på Østre Torg var spekket med danseglede og heftige rytmer.

Publisert: 19.des.2011 07:03
Oppdatert: -

Det spirer og gror i Hamar dansemiljø. Grus og minusgrader var ingen hindring for de spreke barna og ungdommene, som showet for et nesten fullspekket Østre Torg lørdag formiddag.
Både store og små dansespirer fikk vist fram litt av resultatet av timevis med hard trening og svette i ballettskolens lokaler i Espern Aktivitetspark. Og showets mest halsbrekkende bidrag sørget de unge hip-hopperne for. Som troll i eske spratt de fram fra de store julegavene og breakdanset til heftige rytmer fra høyttalerne. Denne akrobatiske dansestilen er et kjent fenomen fra gatedanskulturen. Spesielt for breakdance er bevegelser i golvstilling, akrobatiske hopp og krevende poseringer.
HALSBREKKENDE STUNT
Mange satte nok pepperkaken i halsen da 11 år gamle Magnus Trosviken fra Tangen spratt inn på det provisoriske pappunderlaget med en perfekt utført baklengs salto.
- Det er ikke skummelt i det hele tatt. Det går alltid helt fint, sier Magnus, som har danset på Hilde's i snart tre år.
- Det startet med at jeg så på breakdancevideoer på internett. Jeg ble skikkelig inspirert, og prøvde ut nye ting hjemme. Så spurte moren min om jeg ikke ville begynne å danse organisert, forteller Magnus, som nå tilbringer hver mandag på Espern sammen med danselærer Ruben-Arie Slob.
- Ruben er helst fantastisk, mener Magnus.
VOKSENDE MILJØ
Ruben-Arie Slob skryter av elevens opptreden på torget.
- De var helt fantastiske, og de hadde jo en ekstra utfordring med det vonde grusunderlaget.
I tillegg til instruktørjobben på Espern underviser Ruben også på Sea-Side, Filadelfia og Hedmarkstoppen Folkehøgskole.
- Det har ikke vært noe miljø for breakdansere mellom 18-30 her i Hamar. De fleste har flyttet fra byen og holder på i Oslo. Da jeg kom hit for tre år siden var jeg nødt til å bygge opp et nytt miljø, sier Ruben.
- Lidenskapen min er å undervise. Vi trener sammen, danser sammen og utveksler kreativitet. Det er veldig viktig, sier Ruben, og legger til at han er veldig glad for at jentene også har begynt å fatte interesse for den mildt sagt krevende dansestilen.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke