21. aug
På turne: Lisa Nybrott turnerer med sitt debutalbum «Built by the Water», og kommer til Hamar.Foto: Henrik Hornnæss
 
Soul til Hamar
Soulsangerinne, komponist, tekstforfatter og Hamarsing; Lisa Nybrott, sveiper innom hjembyen under sin turné.

Publisert: 31.mai.2017 09:22
Oppdatert: 31.mai.2017 09:24

-Jeg er «born& raised» i Hamar, men har vært borte noen år for å studere musikk. forteller Lisa Nybrott, som skal holde konsert på Hamar sportsbar førstkommende fredag.

Nybrott gikk på Børstad ungdomsskole, og musikklinja ved Stange videregående. Nå er hun kjent for sin særegne og sjelfulle vokal.

Plateslipp

Den 28-år gamle Hamarsingen er både soulsangerinne, komponist og tekstforfatter. Nybrott kommer til hjembyen på en plateslipp- turné.

-Vi skal feire den nye plata, «Built by the Water». Albumet ble spilt inn da jeg bodde i Trondheim. Jeg hadde lyst til å lage noe jeg kunne stå for, og noe som jeg syntes var bra selv.

Built by the Water er debutalbumet til Nybrott. Plata er innspilt med et live orkester, bestående av 14 musikere.

Artisten omtaler selv albumet som organisk og ekte. Hun har skrevet åtte av tekstene på albumet selv, og brukt et helt år i studio, for finpusse og jobbe med plata.

-Det er deilig når man kan ta seg god tid til å gjøre noe skikkelig grundig. Jeg jobbet spesielt mye med vokalen, forteller sangerinnen.

Hamar er det fjerde stoppet på turneen til Lisa Nybrott. Hun og bandet har vært i Tyskland, Oppdal og Trondheim. Nå er det tre gjenstående spillejobber.

God stemning i Tyskland

-Vi hadde fullsatte lokaler i Tyskland, og det var veldig gøy. Det var såpass fullt at noen ikke fikk plasser, og måtte snu i døra. Det var både trangt og god stemning blant publikum, og jeg følte meg veldig velkommen og hjemme. Det er fint når man ikke bare trenger å tenke på teknikk, men også kan hygge seg litt på scenen.

Lisa Nybrott forteller at hun kan by på både ferske låter, gamle låter, og låter fra plata.

-Jeg har også et sykt bra band, og en korist. legger hun til.

-Jeg synes det er viktig at de konsertene jeg spiller i Hamar skal bli bra. Det er noe helt spesielt med å komme hjem for å spille. Det er gjerne mange gamle kjente som kommer, så det blir på en måte et slags slektstreff.

Lisa Nybrott forteller at det ofte er litt rørende å få spille på gamle trakter, hvor publikum er folk som har vært der helt fra starten av hennes karriere.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke