22. aug
SPADESTIKKET: Knut Faldbakken startet gravingen til kulturhuset lørdag, assistert av Ane Margrit og Signe Marie Hulleberg.
 
Spadestikket er tatt
Halv ett lørdag formiddag startet byggingen av kulturhuset i Hamar.

Publisert: 03.sep.2011 17:00
Oppdatert: -

Da foretok Knut Faldbakken det symbolske spadestikket på Stortorget. Det skjedde i bedet foran biblioteket, akkurat der kulturhusveggen mot torget skal oppføres.
Flere hundre mennesker hadde samlet seg foran kinoen for å være med på den symbolske byggestarten. Som gravehjelpere hadde Knut Faldbakken med seg Ane Margit (8) og Signe Marie (6) Helleberg, for dette et hus for framtida, understreket ordfører Einar Busterud.
- Fenomenalt at vi har kommet hit, sa Ola Dahl, som har vært prosjektleder nesten til det siste.
- En gledens dag, sa Einar Busterud.
- Dette blir hele mjøslandenes kulturhus, sa Knut Faldbakken.
Og herfra skal det gå raskt. Allerede mandag kommer gjerdene på plass rundt Stortorget, forteller kultursjef Terje Halvorsen. Og så rykker kranene og anleggsmaskinene inn.
- Jeg kjenner det sitrer, sier Terje Halvorsen, og da tenker han både på byggingen og det å fylle det framtidige huset med innhold.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke