18. aug
NYTT STUDIO: Et nytt studio er bygget for Lotto-trekningen. Her er daglig leder i Fabelaktiv Hanne Sundby, produksjonssjef Kjetil Aalerud og prosjektsjef Arild Halvorsen. I 2018 må selskapet, som en gang var eid av Norsk Tipping, igjen kjempe for å få produsere trekningene. Foto: Remi Laakso
 
Spennende fabelår
Idrettsgallaen er ikke lenger et eksklusivt Hamar-arrangement. Norsk Tippings andre Hamar-barn er også under press. Fabelaktiv må på ny kjempe for å få levere Lotto-trekningene.

Publisert: 13.des.2017 22:02
Oppdatert: 13.des.2017 22:13

2018 blir et travelt og ikke minst avgjørende år for Fabelaktiv. Allerede 13. februar starter innspillingen av produksjonsselskapets nye dramaserie, «Helium». Et budsjett på tjue millioner og førtini innspillingsdager i Fabelaktivs hjemby, Hamar, skal gi NRK-seerne en ny TV-serie, på 13 episoder – med utgangspunkt i 12-åringen «Martins» første forelskelse, to kameraters ønske om å bli kjendiser – og guttas egen YouTube-kanal.

Mest spennende i lokalene til Fabelaktiv i 2018 er den nye kampen om Lotto-trekningen. Tre ganger har selskapet vunnet anbudsrunden, i 2006, 2010 og i 2014 – og nå må en ny søknad forberedes. I løpet av 2018 kommer svaret på om NRK fortsatt vil «sette over til Hamar».

«Hos Fabelaktiv brukte de dagen på å juble og gråte», het det i Hamar Arbeiderblad da produksjonsselskapet vant kontrakten for Lotto-trekningen i høsten 2014.

Ikke så rart da trekningene, med nærmere hundre reportasjer produsert, betyr omkring tjuefem millioner for Fabelaktiv hvert år. Det er en stor del av økonomien i et selskap som omsetter for mellom trettifem og førti millioner kroner. Og avgjørende for selskapets framtid, selv om daglig leder Hanne Sundby alltid sier at Fabelaktiv vil bestå selv uten Lotto-avtalen.

I Hamars gater

Fabelaktiv er kjent både nasjonalt og internasjonalt for sine barne- og ungdomsprogrammer til TV. Til og med en Emmy-pris står i premieskapet. Nå gleder staben i Fabelaktiv seg til å lage TV-serie i sin hjembys gater.

Fra midt i februar til midt i mai vil hamarsinger få se de nye TV-stjernene «Martin», «Petter», «Darlia» og «Willy» og alle de andre i Hamars gater, og på Storhamar skole – og til og med flytter TV-karakterene inn i sitt nye «hjem» på Storhamar.

Hvem som skal spille disse karakterene får vi ikke vite ennå, men prosjektsjef Arild Halvorsen og daglig leder Hanne Sundby lover oss mange lokale fjes i serien.

Stas

– Om det betyr noe for oss å ha innspillingen i Hamar? Så klart, vi er jo Hamar-patrioter, sier Arild Halvorsen.

– Fantastisk, helt rått, mener Hanne Sundby.

– Men det viktigste er kanskje at vi kan bruke bransjefolket i og fra regionen, at vi også kan vise at vi er en voksende bransje i regionen, sier Arild Halvorsen.

Spennende

2017 har handlet mye om utviklingsarbeid i Fabelaktiv. Arild Halvorsen forteller om et marked i stor bevegelse, at seervanene forandres fra måned til måned – og at vi vil se en radikal vending i løpet av måneder.

– Det preger oss, og vil prege oss mer. Vi vet ikke helt hva vi skal tilby hvem. Det eneste vi vet er at vi må være godt framme i skoa, sier Arild Halvorsen.

«Energikampen» (2001–2012) ble sett mest på TV, men så kom en stor forandringen med «Barn ingen adgang» (2013–2014) hvor sytti prosent «streamet» programmet. Halvorsen tror åtti prosent av seerne av «Helium» (2018) vil «streame» episodene.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke