18. aug
TIL FINALE: John Nordby og resten av gjengen i Shadowland er klare for landsfinalen av Wacken Metal Battle.
FOTO: KRISTIAN EINANG
 
Spiller for å representere Norge i metal-VM
Det lokale bandet Shadowland skal spille for en plass for å konkurrere under verdens mest største metal-festival.

Publisert: 08.apr.2017 13:42
Oppdatert: 07.apr.2017 15:55

Shadowland har fått en unik mulighet til å ta del i den verdenskjente metalfestivalen Wacken Open Air i Tyskland. Hvert år arrangerer nemlig festivalen band-konkurransen Wacken Metal Battle, der band fra 29 ulike nasjoner spiller for å komme til topps under en verdensfinale. denne helga skal Norges representant velges ut, og det lokale bandet Shadowland er blant kandidatene. 

Det er blitt avholdt del-finaler i Oslo, Bergen, Jevnaker, Trondheim, Arendal og Tromsø, og Shadowland, som består av trommeslager Jørn Rørbakk, bassist Tore Olafsen, gitarist Knut Erik Lien, gitarist Geir Hartold og vokalist John Nordby, gikk nylig til topps under del-finalen i Jevnaker. Sammen med fem andre band skal Shadowland dermed spille under den norske landsfinalen som i år arrangeres i Bergen. Vinneren blir Norges representant under sommerens festival i Tyskland.  

Wacken Open Air er den største eksklusive heavy metal-festivalen i verden. Musikkfestivalen arrangeres i Wacken i Tyskland hver sommer, og har blitt arrangert hvert år siden 1990.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FINALEKLARE: Shadowland
FOTO: ANDERS GROBSTOK DALEN
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke