20. aug
KAROLINE Solbakken: Får sin store sjanse som skuespiller i ny engelsk tv-serie. Foto: P. Lemond
 
Spiller motefotograf i ny engelsk tv-serie
Tretten episoder, hver på nesten en time, skal spilles inn av en ny engelsk tv-serien der Karoline Solbakken fra Hamar har en av rollene.

Publisert: 28.nov.2012 06:47
Oppdatert: -

Hamar
Til daglig går Karoline på regissørstudiet ved Middlesex University i London. Men så hadde hun lyst til å gjøre noe gøy ved siden av. Så hun vurderte å spille tennis, men så glemte hun å ta med racketen sin. Så ble det skuespilleri i stedet.
«Single and searching» er tittelen på serien, som skal vises på BBC 4. Innspillingen begynner i neste uke, forteller Karoline, som med dette har raskt fått en sjanse hun egentlig ikke hadde drømt om.
- Det er jo regissør jeg har tenkt jeg skulle bli, sier hun.
Og registudiet skal hun fortsette med, men det neste halvåret går med til å spille inn tv-serien.
- Uansett tenker jeg at dette er en fin mulighet til å observere hvordan ting er på begge sider - både fra skuespiller- og regissørsiden, sier hun.

MASSE FLAKS

Etter å ha vært på to auditioner, ble hun for to uker siden oppringt og tilbudt rollen.
For når hun først kom i gang, gikk det raskt. Og selv om hun for tida også er med på et par kortfilmer, er dette hennes suverent største oppgave som skuespiller noensinne.
- Det har vært en del tilfeldigheter og masse flaks, sier hun.

Dramaserie

Det er en dramaserie hun er plukket ut til, der handlingen utspiller seg i et moteblad. Her jobber folk med ulik nasjonalitet, og Karoline, som for øvrig er den eneste hvite i flokken, spiller motefotograf.
- Alt virker greit på overflaten. Men snart viser det seg at hun har mye å skjule, forteller Karoline om skikkelsen hun skal gi liv til.
Hver av hovedpersonene, inkludert Karolines, har sine historier som gradvis avdekkes og utvikles, og alle er med i alle episodene. Det betyr at et britisk tv-seriepublikum kommer til å bli godt kjent med Karoline etter hvert. Og kanskje blir serien innkjøpt til Norge også?

til London

I sju år jobbet Karoline som teaterinstruktør, produsent, regissør, dramaturg og skuespiller på Hedmarken, før hun i fjor høst flyttet til England. Det første året gikk hun i Cornwall, før hun i høst flyttet til London, hvor hun nå bor. Og her skal hun tilbringe i alle fall et år til.
- Jeg liker London veldig godt, sier hun.
- Men jeg savner julebrusen.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke