20. aug
Kulturprosjekt: Fra venstre Malene Mostue Kristiansen, Arve Solhaug (prosjektleder), Andrea Kojedahl og Emma Kjølstad Sannes.
 
Spiller om utenforskap og mobbing blant unge
– Vi håper at flere skal kjenne seg igjen, og merke at det angår dem, sier Malene Mostue Kristiansen. Hun er en av de 14 ungdommene som forbereder en forestilling om utenforskap i ungdomsmiljøet.

Publisert: 23.mar.2017 22:27
Oppdatert: 23.mar.2017 22:33

Kulturprosjektet Innafor består av ungdommer fra ulike miljøer på Hedmarken, som fra i fjor høst har jobbet med egne og andres erfaringer om utenforskap og mobbing. Nå er de klare med en forestilling med scener og tekster basert på egne tanker, opplevelser og erfaringer. Torsdag 6. april er det premiere på Prøysenhuset.

– Vi har fått være veldig kreative, sier Malene Mostue Kristensen fra Hamar, Emma Kjølstad Sannes fra Løten og Andrea Kojedahl fra Vang.

Nå driver de til og med og lager sin egen sang.

– Vi har også lært å improvisere gjennom ulike scener, og se hva som passer, sier de.

Undervegs, mens de har jobbet fram sitt eget, har de sett forestillinger, hatt besøk av Morten Joachim – kjent fra en rekke oppsettinger på Hedmarken, jobbet med sang og film, og spist twist.

– Noe av det fine er også at vi har møtt folk fra andre steder som vi ellers ikke ville blitt kjent med ellers, sier jentene.

UT PÅ TUR

Resultatet blir en times forestilling om en hverdag som vil være gjenkjennbar for mange – laget av og med ungdom.

– Vi håper også å kunne få vist det til andre, både på ungdomsskoler og videregående skoler, sier Malene, Emma og Andrea.

– Hvis det er noen skoler som vil ha besøk, har vi i hvert fall lyst til å reise, sier.

Så langt har de én invitasjon, men håper det vil komme flere.

– Å få vist forestillingen i skoler i Hamar og på Hedmarken er målet i første omgang, sier prosjektleder Arve Solhaug i stiftelsen UtaforInnafor. – Så får vi se hvordan det utvikler seg.

Står bak

Det er denne stiftelsen som står bak prosjektet, i samarbeid med Prøysenhuset og Momento Film, med Hogne Moer og Oddveig Seljeset Tørud som regiansvarlige og kursledere.

Stiftelsen har som mål å bidra til forebyggende arbeid for barn og ungdom gjennom aktivering, utdanning og arbeid.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke