22. aug
NYE OPPDRAG: Frida Ånnevik er plukket ut til å være gjesteartist under Spellemannspris-utdelingen i slutten av januar. Foto: KRISTIAN EINANG
 
Spiller på Spellemann
– Dette er stas! sier Frida Ånnevik. Nå er hun plukket ut til å underholde på Spellemann 2016, som arrangeres lørdag 28. januar.

Publisert: 05.des.2016 19:53
Oppdatert: 05.des.2016 20:06

Da arrangeres i januar ikke mindre enn to Spellemann-arrangement, ett på Sentralen og ett på Sentrum Scene. Begge sendes direkte i NRKs kanaler.

– Veldig fint å få være med på noe slik, sier Frida.

– For Spellemann er noe som alle mener noe om, og derfor klarer de ikke å unnlate å se på det.

– Spellemann-utdelingen er jo også preget av dragningen mellom pop og andre sjangre. Og for meg er det midt i blinken.

To arrangement

– Spellemann ønsker å øke synligheten for alle sjangere og nominerte og vi ønsker at alle priser skal få sin egen plass uten å bli redigert inn som fragmenter i ett event, sier styreleder Marte Thorsby.

– I tillegg ønsker vi å spisse opptredener og innhold for ulike målgrupper. Derfor har vi i år valgt å dele Spellemann i to eventer; Spellemann Prisutdeling og Spellemannshow», «Spellemann Prisutdeling» vil foregå på Sentralen. Prisutdelingen overføres direkte på nrk.no, og sendes i sin helhet på NRK1 samme kveld.

Av de to arrangementene skal Frida Ånnevik delta på prisutdelingen på Sentralen.

Til prisutdelingen inviteres rundt 350 gjester. Det vil ikke bli solgt billetter til denne.

TV og Turné

Frida Ånnevik har etter utgivelsen av sin nye plate «Her bor» blant annet vært på Lindmo på NRK, og lille julaften skal hun spille på NRK sammen med Odd Nordstoga. Det skjer når «Kvelden før kvelden» går over i julekonsert.

Og Frida er godt fornøyd med å være med på å bygge opp julestemningen i stua hos folk.

– Jeg samler på juleplater, og har allerede tatt fram hele bunken, sier hun.

Ny plate

Utpå nyåret blir det turné for Frida og bandet. For en konsertrunde ble det dårlig tid til i høst.

Deretter er det ny plateinnspilling som venter. For Frida har ikke lagt skjul på at «Her bor» er det første av to beslektede album, og den andre kommer neste høst. For «Her bor» har også en «hemmelig søsterplate», som Frida sier.

– Det er digg å kunne starte igjen med det samme. Det har jeg aldri gjort før, og det virker veldig lystbetont å skulle gjøre det. Så nå må vi bare kjøre på.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke