24. aug
Låveteatret: Foran fra venstre: Fredrik Høstaker og Knut Erik Engemoen. Bak fra venstre Lars Henrik Aarnes og Monica Dybwad. Her fra starten i 2015.
 
Spiller Peter Pan på låven
– Det sies at det må tre gjentakelser til for at noe skal kunne kalles en tradisjon. Vi sikter mot en sommerteatertradisjon i Innlandet, sier Knut Erik Engemoen i Låveteatret.

Publisert: 22.mai.2017 21:57
Oppdatert: 22.mai.2017 22:12

Låveteatret gjorde sin første forestilling sommeren 2015 med en egen musikkteaterutgave av barnefortellingen «Pinocchio».

– Med gode kritikker og 1400 besøkende kunne vi konstatere at etableringsforestillingen var en suksess, sier Knut Erik Engemoen.

– I fjor slo vi egen publikumsrekord på låven for «Alice i Eventyrland».

Denne sommeren er det en ny utgave av «Peter Pan» som Låveteatret presenterer.

– Med nydramatisert manus, nyskrevet musikk og utradisjonelle scenebilder, vil vi gi publikum en «Peter Pan» med en ny vri, sier Engemoen.

– Versjonen vi bruker driver jeg og ferdigstiller i disse dager. De drivende sangtekstene er skrevet av Fredrik Høstaker og musikken av Lars Henrik Aarnes. Med vår versjon tillegger vi historien noen nye vinklinger med utgangspunkt i noen hint vi har funnet i J. M. Barries original. Blant annet sitatet «De fleste barn blir voksne, men ikke alle». Det er utgangspunktet for årets tematikk.

Hovinsholm

Låveteatret har siden starten drevet som et teater på reisefot, uten fast scene. Men prosjektet har fått «grøvre røtter på Hovinsholm enn det vi antok i 2014», som Engemoen sier.

– Tydelig interesse og støtte i mjøsområdet har gitt oss muligheten til å basere oss på dette spillestedet og bygge opp et konsept vi er skikkelig stolte av. Så får vi se med tiden om vi kan turnere mellom enda flere spillesteder de kommende somrene.

I år skal det spilles ti forestillinger, fordelt på låven på Hovinsholm og salen på Prøysenhuset. På Prøysenhuset vil forestillingen spilles under festivalen som en del av dagsprogrammet.

Ensemblet

Skuespillerne er, som det har vært fra starten, Knut Erik Engemoen, Monica Dybwad, Fredrik Høstaker og Lars Henrik Aarnes. Det er Fredrik Høstaker som skal spille rollen som Peter Pan, gutten som aldri blir voksen.

Forestillingen har premiere 19. juli i låven på Hovinsholm på Helgøya.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke