19. aug
Forestilling: Fredag kveld var det Vang skolekorps og Ottestad skolekorps som inntok scenen i Flagstad-salen, her med skuespiller Ida Holten Worsøe.
 
Spilt med 1000 unge
De har spilt med 46 skolekorps på 26 spillesteder med til sammen 1000 unge musikere på scenen. I helga gjorde Teater Innlandet de siste «Korps»-forestillingene.

Publisert: 26.nov.2017 14:32
Oppdatert: 26.nov.2017 15:18

Fredag deltok Ottestad skolekorps og Vang skolekorps i Kirsten Flagstad-salen i Hamar kulturhus. Lørdag var turen kommet til Brumunddal Jente- og Guttemusikk, Furnes Skolemusikkorps og Moelv skolemusikkorps på scenen i Moelv kulturhus. Dermed er Teater Innlandets storsatsing for korps over.

– Det har vært spennende å være med på det. Vi har øvd til det i hele høst. Jeg tror det har gjort noe med motivasjonen hos alle, sier Simen Amundsen (17) i Vang skolekorps.

-I Ottestad skolekorps er vi ganske få denne høsten, etter at mange av de eldste sluttet, sier Sunniva Strand (13) i Ottestad. – Men jeg tror at det har hatt god virkning på korpset å få være med på dette. Det har vært noe annet enn det vi gjør til vanlig.

Samme sjarm

Teatersjef Janne Langaas er også svært godt fornøyd med den spesielle satsingen.

– Det har vært en fest å være ute på vegen med dette prosjektet, sier hun.

– Det har vært mye jobbing for musikerne. Men de har fått anledning til å vise hva de holder på med når de ikke er ute og marsjerer 17. mai.

– Det er klart det har vært ulikt nivå på korpsene. Men alle korpsene har fått anledning til å vise hva de kan. Og sjarmen – den er den samme hos alle.

– Så håper jeg også at Teater Innlandet har fått noen nye venner med denne satsingen. Det har vært kjempegode publikumstall hele vegen. Så dette har vært en vinn-vinn-situasjon for både oss og korpsene, sier Janne Langaas.

Lever videre

Selv om «Korps» nå er avrundet for Teater Innlandets del, tror Janne Langaas at prosjektet kommer til å leve videre.

– Det er flere teatre som har uttrykt ønske om å få ta gjøre noe av det samme, sier hun.

– For jeg tror det er en unik idé. Jeg vet i hvert fall ikke om noen som har gjort noe slik før med korps.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke