25. aug
 
Spilte opp til fest i gatene
Torggata i Hamar ble omgjort til Bourbon street i New Orelans da byens korpsmusikanter gikk parademasj gjennom sentrum.

Publisert: 09.mai.2015 13:14
Oppdatert: 09.mai.2015 13:14

AnJazz-paraden startet på Østre torg, og med toner fra «Georgia on my mind» spaserte korpset gjennom gågata i snegletempo. Det var bra med liv i gatene, og etter hvert som korpset de nærmet seg endestasjonen på Stortorget var det mange som valgte å slå følge med musikantene.

- Det er herlig med litt liv i byen, og i dag har vi faktisk et luksusproblem. Det skjer jo så mye på én og samme gang, sier Lise Cathrine Pedersen.

Til stede på torget var også Christoffer Sæther (7), og for han var det ekstra viktig å følge med på korpsets rytmeseksjon. Han spiller nemlig trommer i janitsjarskolen.

- De var flinke, sier den unge musikanten kortfattet, men bestemt.

Paraden har blitt en fast tradisjon i AnJazz-programmets superlørdag, og orkesteret består av små og store musikanter fra flere av byens ulike korps. Lørdag kveld er scenen klargjort for festivalens finale. Først spiller John Scofield i Kirsten Flagstad-salen. Deretter blir det konsert med stjernekamp-favoritten Reidun Sæther.

Se bilder fra paraden øverst i saken. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke