22. aug
 
Spilte opp til jubileumsfest
Den nyskrevne jubileumssangen sto på programmet da Hamar Janitsjarskole spilte opp til konsert.

Publisert: 15.mai.2014 14:08
Oppdatert: 15.mai.2014 14:18

Hele fem ganger skal Hamar Janitsjarskole framføre grunnlovskonserten sin "Ja, vi elsker". To skoleforestillinger er allerede holdt, og fredag skal enda flere skoleelever strømme til kulturhuset for å få 200 år med historie presentert gjennom ord og musikk. På scenen står godt over hundre unge musikanter, som har fått fri fra skolen to dager.

På programmet for Janitsjarskolens konsert står blant annet den nyskrevne jubileumssangen "Det går et festtog gjennom landet".

I mai i fjor inviterte Stortinget til en åpen konkurranse om å skrive en sang i anledning grunnlovsjubileet. Blant 50 innsendte bidrag ble sangen med tekst av Grethe Myhre Skottene og melodi av Carl-Andreas Næss fra Sarpsborg plukket ut som den beste. Den nye sangen skal synges på en rekke arrangementer 17. mai, blant annet under arrangementet på Stortorget. Det er med andre ord bare å lære seg den først som sist.

 

Se video av Hamar Janitsjarskoles framføring av den nye sangen!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke