22. aug
Fredagsjazz: Beady Belle begeistret de rundt 100 menneskene som hadde tatt turen til Festsalen i Hamar Teater.
 
Spilte uhørte toner
Beady Belle overrasket alle med en uventet musikalsk gavepakke da de gjestet Festsalen fredag kveld.

0
Publisert: 06.mai.2016 22:21
Oppdatert: 06.mai.2016 22:30

– Vi gir ut vårt nye album «On My Own» til høsten, og den skal dere få høre her i kveld. Vi spiller den i sin helhet eksklusivt for dere, smilte vokalist Beate S. Lech like etter konsertens åpningsnummer. Med unntak av den allerede lanserte singelen «Incompatible» besto dermed programmet utelukkende av fullstendig ukjente låter. Det kan være en utfordrende sport for både band og publikum, men under fredagens konsert så alle parter ut til å ha det helt strålende.

Beady Belle høstet verdifull erfaring, og publikum så ut til å stortrives som forsøkskaniner.

Lanserte Singel

Beady Belle ble dannet i 1999 av frontfigur Beate S. Lech. Debutalbumet «Home» ble gitt ut i 2001, og i dag har bandet gitt ut totalt seks studioalbum, en samleplate og en rekke singler. Beady Belle gjestet AnJazz senest i 2008, og til årets konsert hadde de med seg en ekstra godbit til de frammøtte i salen. Bandet benyttet nemlig anledningen til å lansere det kommende albumets andre singel «Bury». Frontfigur Beate S. Lech har jobbet med noen av bransjens beste, og Beady Belles kommende album er spilt inn sammen med kremen New Yorks jazzmusikere. Lech fastslo allikevel tidlig at vi også har kommet oss opp på et ekstremt høyt nivå hjemme i Norge, og til fredagens konsert hadde hun med seg et velspillende og helnorsk band bestående av trommis Andreas Bye, bassist Maruis Reksjø og David Wallumrød på tangenter.

Dynamisk konsertprogram

Sammen demonstrerte musikerne i Beady Belle at bandet besitter et enormt register. De mestrer et stort spekter av uttrykk på tvers av flere ulike sjangre, og med fredagens med ferske konsertprogram spilte bandet på hele følelsesregisteret. Energiske topper med massive klimaks ble fulgt opp av følsomme, vakre bunner. Det er allikevel frontfigur Beate S. Lech som drar mesteparten av lasset, og vokalisten så virkelig ut til å trives på Hamar-scenen. Hun besitter mange ulike gir, og er slettes ikke redd for å spille på alle sammen. Det er inderlig, ærlig og vakkert, men samtidig rått, energisk og veldig tøft.

Sammen med en rekke improviserte soloprestasjoner sørget Beady Belle for å gi publikum en dynamisk konsertopplevelse som aldri sto i fare for å bli kjedelig. Kanskje kunne lyden vært enda bedre innledningsvis, og kanskje kunne bandet spilt ti minutter lengre? Pytt. Flisespikkeri.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke