22. aug
SPLITTET SKJEBNE: Stallgårdens eier holde mulighetene åpne for å dele bygget opp i separate næringslokaler for å sikre en langsiktig drift.
 
Splitter Stallgården for å sikre driften?
Å drive et tre etasjers restauranthus i Hamar sentrum har vist seg å være problematisk. Etter ni år med røde tall ser lokalets eier Tema Eiendom AS på mulighetene for å dele opp lokalet.

Publisert: 13.jul.2011 07:27
Oppdatert: -

Å drive et tre etasjers restauranthus i Hamar sentrum har vist seg å være problematisk. Etter ni år med røde tall ser lokalets eier Tema Eiendom AS på mulighetene for å dele opp lokalet.
- Etter avisoppslaget ble kjent har vi hatt en rekke henvendelser fra både seriøse og mindre seriøse aktører, forteller Reiner Seljeskog, administrerende direktør i Tema Eiendom AS.
- Akkurat nå er jeg på veg et sted i landet for å møte en seriøs aktør som har meldt sin interesse.
Hafjell Plus kjøpte i 2007 Stallgården sammen med Lundegården Drift AS. Restauranthuset hadde ikke hatt overskudd siden 2002. Høsten 2008 trakk Jon Lunke i Lundegården seg som eier, og i mars 2009 ga Hafjell Plus opp og begjærte seg selv konkurs. 30 ansatte mistet jobben og Stallgården hadde en samlet gjeld på 5 millioner kroner.
I mai 2009 åpnet Jan Tonny Pettersen dørene på nytt, og innen desember samme året var hele 40 personer ansatt. I mars i år var det kun 12 ansatte igjen i bedriften, og mandag 20. juni gikk Pettersen selv til skifteretten og begjærte Stallgården Mat og Vinhus AS konkurs.
Nå vurderer eierne å splitte opp bygningen.
- Det har vist seg å være utfordrende å drive lokalet som et treetasjes restauranthus. Kan det bli aktuelt å dele opp bygningen til næringslokaler og leiligheter?
- Ja, absolutt. Vi ser på flere variasjoner og ønsker å bruke nødvendig tid på å skape en plattform for en videre drift som er langsiktig, forteller Seljeskog, og avslører at bygget meget mulig vil huse et spisested, i hvert fall i deler av lokalet.
- Vår målsetting er at bygget ikke står tomt. Vi har gjennomført en rask oppløsning av boet, og bygningen står klar til å flytte inn i. Det vil selvsagt ta litt tid med praktiske ting som skjenkebevilling og sånn, forteller Reinert.
Han synes det er synd at Pettersen ikke fikk støtte til å bære Stallgården videre.
- Vi må nå se på andre konsepter. Stallgården har alltid vært en pulserende oase i bylivet, og bør virkelig være åpent i sommerhalvåret.
Randi Strømbu ble innsatt som daglig leder for Stallgården AS i januar i år. Hun forlot stillingen en måned før Pettersen begjærte konkurs. Strømbu forstår Tema Eiendom sine spekulasjoner om å dele opp eiendommen. - Det var absolutt krevende å drive et treetasjes restauranthus i Hamar. Å begrense restaurantdelen til en etasje er helt klart verdt et forsøk, mener Strømbu og legger til: - Jeg håper virkelig at de får til noe der!
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke