20. aug
STOR STEMNING: Hundre billetter ble solgt til Beth Hart på gamle Gregers i desember 2010. Lokalet var så lite at det måtte bygges om før konserten. Foto: Christian E. Bergheim
 
Spøk ble suksess
Gutta i Musikklosjen tulla og tilbød Beth Hart gamle Gregers med plass til hundre. Superartisten slo til – og lagde en legendarisk konsert.

Publisert: 17.aug.2017 19:45
Oppdatert: 18.aug.2017 11:49

Sju år senere kommer den internasjonale toppartisten tilbake til Gregers. I dag, fredag 18. august, legges billettene ut – og 23. november står hun på scenen. Denne gang med plass til flere, men det er kanskje grunn til å minne om at hundre billetter gikk unna på nitti sekunder i desember 2010 – og 1.500 ønsket seg inn.

2,5 x 2,5

– Hun skulle til Norge, han som presenterte henne ønsket en scene i Hamar – og vi sa i en tullesetning at hun kunne spille på Gregers. Den gang var det plass til hundre i lokalet, og scenen var på 2,5 ganger 2,5 meter, ler Geir Halvorsen, som den gang var i Musikklosjen.

– Det er riktig, det, og vi tenkte vel ikke mer på det, før de tok kontakt igjen. Da kilte det litt i magen, sier Jørn Nielsen, som styrer Gregers også i dag.

Beth Hart kom, og hun leverte.

– Hun gikk rundt i salen med mikrofonen og satte seg på fanget til folk. Det tok jo helt av, helt sykt, sier Jørn Nielsen.

– For meg er den konserten inne på min ti-på-topp-liste, og jeg har vært på noen konserter, altså.

Sto oppå bandet

– Det ble en helt fantastisk konsert, sier Geir Halvorsen.

– Og folk sto oppå hverandre og oppå bandet.

Konserten i 2010 ble solgt ut på nitti sekunder. Jørn Nielsen testet det elektroniske billettsystemet klokka 09.00, da billettene var lagt ut, men kom ikke inn, ringte de ansvarlige og var forbanna.

– Da fikk jeg beskjed om at det var utsolgt, sier Jørn Nilsen – og legger til:

– Da ble jeg jo veldig glad.

Anmelder i Hamar Arbeiderblad, Svein Erik Løberg, skrev i avisa: «Beth Harts konsert vil antakelig bli en legendarisk konsert på lik linje med DumDum Boys opptreden på gamle Barack på 1980-tallet, hvor det også var rundt hundre personer til stede – men med årene virket det som hele byen var til stede.»

På sommeren 2011 kom Beth Hart tilbake, og hun ble omtalt som Hamar-venn. Nå er sjansen her igjen. På Gregers. Men som alle vet, så har Gregers flyttet – og i dag legges 400 billetter ut.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke