21. aug
Tok godt imot tyskerne: Marianne Drag (t.v.) og Øystein Eiring fikk uventet besøk av Teresa Reif og André Katzlinger natt til fredag, og tok dem imot med åpne armer.
 
Gikk seg vill - da ble det spontan camping på Jessnes
Pilegrimene Teresa Reif og André Katzlinger er ingen nybegynnere, men da de kom til Jessnes gikk de seg vill.

Publisert: 18.aug.2015 13:09
Oppdatert: 18.aug.2015 13:13

Marianne Drag og Øystein Eiring på Jessnes fikk et uventet besøk i helga.

– Jeg fant dem ved postkassa sent på kvelden. Det virket ikke som om de visste hvor de var, sier Eiring.

– Dette er ikke første gangen vi har fått pilegrimer på besøk. Merkingen her på Jessnes er ganske dårlig, og flere av stolpene er borte eller ødelagt. Dessuten er det ganske gjenvokst enkelte steder, og det ligger det falne trestammer over stien, som gjør det vanskelig å komme fram.

– Vi var helt utslitte

– Det var Teresas idé å dra hit, etter å ha lest om det i et magasin. Vi har tidligere vandret Kongsleden i Sverige, og forelsket oss i den skandinaviske naturen. Vi kom med tog fra Oslo til Hamar i dag, og fulgte ruten. Ved Mjøsa et sted forsvant skiltene, og vi mista sporet og endte opp her, forteller tyskeren André Katzlinger, som sammen med Teresa Reif planlegger å følge pilegrimsleden til Nidaros.

– Da er det ingen god start å gå seg vill første dagen, ler Drag.

– Nei, vi var helt utslitte da vi kom fram hit. Jeg bærer rundt på en tjue kilos ryggsekk. Teresas er litt lettere, men det er anstrengende, sier Katzlinger, som fikk tilbud om å slå opp telt i hagen og bruke alt hva Drag og Eiring kunne tilby av fasiliteter.

– De er snille mot oss, sier Katzlinger.

Får ros for gjestfriheten

Tone Stræte, daglig leder ved Pilegrimssenter Hamar, er lei seg for å høre at oppmerking av leden har forfalt, men er glad for å høre om gjestfriheten til Drag og Eiring.

– Jeg blir helt rørt når jeg hører sånt, og sette veldig pris på at de som går får den kontakten med nordmenn. Det er veldig trivelig folk som går, og jeg har hørt mye skryt om hvor hyggelig mennesker det er her, sier Stræte, og opplyser om at de manglende skiltene vil bli rapportert til kommunen, som har det praktiske ansvaret med å merke pilegrimsleden.

– Å jobbe med markering er en kontinuerlig prosess som vi aldri blir ferdig med. Noen blir kjørt ned eller tatt ned hvert år, sier Stræte, som anbefaler alle vandrere å ikke stole blindt på skiltene, men bruke senterets egne kart eller en oppdatert guidebok.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke