19. aug
Folksomt: I underkant av 3.000 var på plass på Tjuvholmen.
 
Spreke Larsen ga alt til strømmen gikk
Med en hitparade uten like demonstrerte Kim Larsen at han fremdeles har et fast grep på publikum. Derfor er det ekstra skuffende at konserten ble stoppet av teknisk svikt.

Publisert: 27.jul.2015 08:59
Oppdatert: 27.jul.2015 09:02

Konserten var i ferd med å nå sitt klimaks da lyden ble borte for den populære dansken, og på ubarmhjertig vis ble publikum slengt tilbake til hverdagen.

At en så stemningsfull kveld skulle bli avbrutt på den måten er ikke noe annet enn trist, men den som tok det tyngst av alle var nok hovedpersonen selv. Kim Larsen hadde nemlig publikum i sin hule hånd, og med sin massive katalog av velkjente perler var han i full gang med å levere sommerens store høydepunkt.

hitparade

Selv om konsertkvelden fikk en forholdsvis uverdig slutt var det nok allikevel de færreste blant publikum som følte seg snytt. Larsen rakk nemlig å spille seg igjennom så å si samtlige av låtene fra kveldens program. Den danske artisten sitter på en massiv bag av velkjente perler, og under lørdagens konsert serverte han låter helt fra Gasolin-tiden til nyere Kjukken-låter.

Han åpnet friskt med «Langebro», før han fulgte opp med slagere som «De Smukke unge Mend», «Sømand Ombord», «Ind i Mørket». Han rakk akkurat å spille monsterhiten «This is My Life» før lyden ble borte under Gasolin-nummeret «Rabalderstræde».

«Midt Om Natten», samt ekstranumrene «Kringsat Af Fjender» og «Solsortvej» måtte dermed vente til en annen dag.

Nesten perfekt kveld

Av de i underkant av 3.000 som var på plass var det få som klarte å holde seg i ro da Kim Larsen & Kjukken inviterte til fest på Tjuvholmen. Larsen fyller 70 år senere i høst, men etter lørdagens konsert er det lite som tyder på at han begynner å bli lei av artistlivet. Det bunnsolide bandet sørget for å gi den levende legenden gode arbeidsforhold, og som ekte dansk dynamitt framførte han de velkjente låtene på feilfritt vis med entusiasme, glød, humor og sjarm. Publikum kunne knapt få nok, og derfor var det ekstra skuffende at lørdagens festkveld brått ble rundet av uten at de frammøtte, eller artisten selv fikk satt et verdig punktum.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke