24. aug
Mor og datter: Paula (Johanne M.K. Nesdal) og moren Margit (Svanhild Bysveen) har funnet tonen til slutt. Bjarne (Anders Lillemo), Taterjenta (Kristine Lundsbakken) og postmannen (Emil Dahl) helt til høyre.alle foto: Paula Bjertnes
 
Sprekt og vittig teater underholder stort
I godværet lyktes det Kvennstuguteatret å sette ny publikumsrekord, noe som var velfortjent med den fargerike forestillingen.

Publisert: 09.jun.2012 07:38
Oppdatert: -

Vallset
Det er bare å glede seg for dem som har tenkt seg til Vallset i helgen for å nyte utendørsteater.
«Kors på hæsjen» har blitt en forestilling som sitter som støpt, og som er spekket med morsomheter. Manusforfatter Magnhild Lersveen har skrevet et helt nytt stykke, som Kvennstuguteatret har gjort til sitt. Regissør Arild Halvorsen har fått lov å bruke rødpenn og egen fantasi, og med god hjelp av Anders Kippersund har historien blitt fylt av morsomheter.

rock og Kjærlighet

Rammen er at Paula (Johanne M.K. Nesdal) har blitt hekta på ekte rock og bestemmer seg for å organisere en stor fest grunnet på sin 25 årsdag. Selve fortellingen inneholder ikke noen store overraskelser eller en moral, noe som heller ikke er poenget.
Den er derimot utrolig vittig, og karakterene er noe helt for seg selv. Hver og en av hovedrolleinnehavere gjør en formidabel jobb med gjennomført skuespill hele vegen, om de er i forgrunnen eller svinger seg i dansen i mengden. I tillegg er det flere med gode sangstemmer, og sangene sørger for noen gode rolige momenter som avveksling til farten.

stor gjeng

Listen over antall skuespillere og statister er uendelig lang, likeså taterorkesteret, velkomstorkesteret, band og kor. Med så mange folk i sving trenges det en fast hånd til å styre det hele, noe som teateret uten tvil har lyktes med.
Og det er nettopp stykkets sterke side. Hele tiden skjer det noe, både i forgrunnen og i bakgrunnen. Taterne kommer forbi, og inntar scenen i pausen. Slikt skaper en god stemning, og publikum blir enda mer sugd inn i femtitallet og stykkets atmosfære. Hele ni veteranbiler sørger for autentisk stemning, med blant annet en meget bråkete boble med rampete ungdommer som råkjører seg inn på scenen.

overraskelser

Stykket har god fart, og med så mye humor og artige innfall ble publikum stadig overrasket. Latteren og applausen satt dermed meget løs på gårsdagens première. Med så mange som har gjort en innsats blir det umulig å trekke ut noen enkelte. Det er til syvende og sist det flotte samarbeidet som har gjort at dette stykket fortjener fullt hus de resterende forestillingene i helgen og mandagen.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke