22. aug
Fristelser: De flotte damene Rosalind (Johanne Margrethe Kippersund Nesdal), Katarina (Camilla Brandt) og Maria (Trine Nyhus) blir etter hvert for mye for karene i «Kjærlighet på pin(n)e».
FOTO: Jonas Gjeremiassen Tomter.
 
Sprudler ved Mjøsa
For fjerde år på rød sørger turnékompaniet for en lystig og humoristisk aften med Shakespearske, og de treffer fint med årets oppsetning.

Publisert: 22.jun.2017 22:24
Oppdatert: 22.jun.2017 22:33

Sommerkomedien har blitt en populær tradisjon for både publikummere og skuespillere, og som vanlig er det William Shakespeares som er utgangspunktet for moroa. «Kjærlighet på pin(n)e» heter Turnékompaniets variant av Shakespeares «Love Labours Lost», og det er Inga-Live Kippersund som har stått bak både omskriving, kostymer og regi. Turnékompaniet står oppført i programmet som produsenter.

Unplugged teater

Stykket er naturligvis tilrettelagt idylliske Atlungstad og skuespillergruppen, men her er det også mye som gjøres på gamlemåten. Det er kun musiker Eivind Strømstads musikk som forsterkes, og lyssettingen er det sola og skyene som ordner. Skuespillerne lar allikevel høre fra seg, og lyden resonnerer fint via det gamle brenneribygget. Man kommer dessuten langt med kroppsspråk og mimikk, for selv om replikkene og rimene satt som de skulle er det nok dramatikken som foregår mellom ordene de fleste publikummerne vil sitte igjen med. Skuespillerne bidrar dessuten med flott sang.

Apropos sang. Eivind Strømstad gjør en glimrende jobb som ensom musiker. I tillegg til å ha skrevet en håndfull fengende låter gjør han nemlig en viktig jobb når han, med forholdsvis enkle virkemidler, lager stemninger og fyller inn tomrom i forestillingen.

Frustrerte karer

Som komedie treffer turnékompaniet fint også denne sommeren, og årets oppsetning inviterer til flere lattersalver. Uten å røpe for mye av handlingen kan jeg nevne at man får mye gratis humor med tre seksuelt frustrerte mannfolk på scenen. Spesielt andre akt byr på god stemning blant publikum.

«Kjærlighet på pin(n)e» formidles med strålende kostymer og treffende scenografi. Her spiller naturligvis brenneribygningen en viktig rolle, men Turnékompaniet har også lært seg å bruke bygget på en effektiv og virkningsfull måte.

Det er allikevel selve kombinasjonen av det hele som er hovedgrunnen til at mange burde ta turen til Atlungstad også i år. Underholdningen fra scenen, stemningen blant publikum og Mjøsa som glitrer i bakgrunnen. Når til og med sola dukker opp, slik som den gjorde under torsdagens premiere, blir totalopplevelsen veldig god.

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke