5. des
KONSENTRERTE: Hamar Domkor med sin dirigent Trond Våge presenterer vakker musikk. Det manglet noen sopraner, slik at de som var der måtte gi litt ekstra. Likevel vokser koret klangmessig.
 
Stadig i utvikling - Berlin neste stopp
Domkoret er i en fin utvikling, men har likevel litt å gå på når det gjelder formidling. Søndag viste de hva de har med seg til kirkedagene i Berlin.

Publisert: 21.mai.2017 20.52
Oppdatert: 21.mai.2017 21.01

Når Domkoret reiser neste helg har de med seg et meget flott program, med kjente og kjære norske korverk. De presenterte det i domkirken søndag, og viste seg å være ganske godt forberedt. Med både verk av blant andre Sommero, Nystedt, Kverno og Grieg og vil de representere Norge på en verdig måte.

stor Utvikling

Koret har utviklet seg mye under musikalsk ledelse av dirigent Trond Våge. Det merkes særlig godt når det gjelder dynamikken, og mange av verkene hadde en god energi og flyt. Våge krever en del av sangerne, slik som i «The Ground» av Ola Gjeilo. Her var det deilig legato-sang, og Våge dro ut avslutningen med en lang «Pacem», som ga en nydelig effekt.

Det er godt å høre at koret også synger ut, og fyller kirken med sin godklang. Mot slutten av konserten ble det likevel vel litt mye trøkk i både Nystedts «Syng and Rejoice»og den vakre salmen «Se solens skjønne lys og prakt». Kanskje koristene var slitne, for det ble til dels noe ukontrollert og nærmest skrikaktig sang da de måtte dra til. På samme måte fikk solisten Hane Helene Hernæs en utfordring, og måtte vente helt til slutten for å gjennomføre sitt parti på «I Himmelen».

Lite publikumskontakt

Selv om koret musikalsk sett har løftet seg betraktelig, har de en del å gå på når det gjelder innlevelsen. Det er stort sett vakkert å høre på, men lite spennende å se på, for det mangler publikumskontakt. Forhåpentlig blir neste det steget at notene legges bort under konserten, slik at koristene kan konsentrere seg om formidling av tekst.

Det ble spesielt synlig under urframførelsen av Bjørn Sverre Kristensens «Du høie fryd». De fire satsene for orgel ga virkelig uttrykk for stemningen i folketonen, mens korarrangementene imellom ble rett og slett flate. Her burde koret la seg inspirere av det særdeles flotte orgelspillet av Gudbrand Aasen, og gi verket det løftet som det fortjener.

Aasen skal forresten være med til Berlin, og kommer garantert til å frelse alle med sin tolkning av Sløgedals «Å hvor salig det skal blive». Som eneste norske kor ønskes Domkoret en god tur!

Terningkast: 4

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke