19. aug
I BIBLIOTEKET: Melissa Horn kommer til boblioteket i Stange.
 
Stanges høstfest
Kønnband/Stangedagene åpnes med karnevalstog torsdag ettermiddag. Det blir barnerock-konsert, både torsdag og lørdag – med Futt & Fræs.

Publisert: 16.aug.2017 07:32
Oppdatert: 16.aug.2017 07:42

Svenske Melissa Horn varmet hedmarkingene i fjor, på Sagbladfabrikken. Nå er hun tilbake. I Stange bibliotek lørdag.

«Hun sang hele konserten med en var, intim stemme. Det ga sangene et varmt uttrykk. Akkompagnementet var også lavmælt, og sørget for at de vakre melodiene til enhver tid sto i sentrum», skrev HA’s anmelder i fjor.

Det er all grunn til å ha store forventninger også nå, når hun avslutter sin rolige sommerrundtur – før hun tar en pause. For den som vil ha mer, så sjekk programmet til Oslo Konserthus. Dit kommer Melissa i november.

Tog-åpning

Karnevalstoget går fra Jernbanetorget til Tingvoldtorget, med ordfører Nils A. Røhne i spissen. Den offisielle åpningen er ved ordføreren på scena på Tingvoldtorget, og tema for karnevalstoget: Kønnband.

For ungdommen rigges det til for spillkonkurranser og spill uten konkurranse i storsalen på Tingvold. På plass er Hamar Gamingsenter, og det blir presentasjon av det nyeste innen VR, og det blir demo avc nye spill som er under utvikling.

Syng med

Bjørn Eidsvåg kommer til Kønnband/Stangedagene. Han gleder seg.

Og for den som lurer på hva den folkekjære artisten har med seg i kofferten, så svarer han:

– Mest kjente låter, som folk kan synge med til.

Bjørn Eidsvåg og hans band har rullet rundt på norske veger i årtier, og den rutinerte ringreven fyller fortsatt små og store saler – og han er oppriktig glad i sitt publikum – og hans publikum elsker ham.

Stange bibliotek søndag 20. august.

Americana

NRK-stemmen og frilansjournalisten Tom Skjeklesæther trillet en femmer på terningen for debutalbumet til Trond Svendsen & Tuxedo. Sjekk Trond og bandet på Kønnband.

«Trond Svendsen har stemmen som virkelig gjør at dette bandet kan hevde seg», skrev Skjeklesæther.

Og:

«Det er på lavmælte «Old Bridges» at Svendsen viser at han har stemmen som er avgjørende, den som virkelig gjør at dette bandet kan hevde seg. Her toucher han nevnte Flaata, og det sier ikke så lite, Flaata er udiskutabelt Norges beste mannlige sanger.»

Sjekk selv. Lørdag. Stange bibliotek.

Gåsehud

HAs anmelder Paula Bjertnes trillet en sjelden sekser for Ingrid Olava på Prøysentunet i sommer.

«En konsert med stor gåsehudfaktor», skrev Bjertnes.

Da er lista lagt for Ingrid Olava i Stange bibliotek lørdag 19. august. Lillehammer-jenta er lenge blitt møtt med store forventninger, og har nok lært seg å leve med det – og fra arrangøren annonseres det med:

«Ingrid Olava har sunget seg inn i våre hjerter og for lengst befestet sin posisjon blant landets mest substansielle og viktige artister.» Og: «I konsertformatet har Ingrid Olava utviklet seg til å bli en eklektisk blanding av eget og andres materiale.»

Gratis konsert

Staut spiller på Tingvoldtunet fredag kveld. Gratis.

Kultursjef Solbjørg Tveiten har tidligere understreket poenget med at alle skal få mulighet til å være med, og derfor er fredagens konsert med Lakameis fra Vallset og Staut åpen for alle og gratis.

Lakameis kommer snart med sitt eget album, mens Staut er blitt nasjonal eie, etter fem album på sju år - og uttalige opptredener land og strand rundt. Folkrockband fra Valdres. Kombinasjon folkemusikk/rock og køntri.

Mer fræs

Stas da albumet «Superstjerne midt på natta» ble lansert – og Hamar Arbeidedrblads kulturredaktør skrev: «Ei plate med atskillig energi, upåklagelig gåpåhumør og mange artige og lette tekster for et ungt publikum».

I helga er det klart for konserter med Futt & Fræs under Kønnband/Stangedagene – på Tingvoldtorget.

– Barnemusikk må ikke være glatt og polert, sa Tore Langberg Larsen fra Tangen en gang.

Dessuten kan det være moro for både små og store, og i hvert fall for en anledning som i helga.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke