22. aug
 
Stanges UKM-scene
Med atten innslag på programmet pluss billedkunstnere, var det mange som konkurrerte om å komme videre til fylkesmønstringen for UKM Hedmark.

Publisert: 03.mar.2018 22:35
Oppdatert: 03.mar.2018 22:37

Komiteen hadde et vanskelig valg da de måtte plukke ut fire sceneartister og fire billedkunstnere til fylkesmønstringen. På UKM Stange var det nemlig fullt hus og atten forskjellige innslag på programmet.

Varierte sjangere

På inngangsdøra til konsertsalen på Ottestad ungdomshus, henger en plansje med navnene på deltakerne, eller bandet deres, og hva slags kulturinnslag vedkommende skal opptre med. På UKM Stange var det kun musikalske innslag, unntatt en film laget av Martin Broen Åsen. Sjangrene varierte fra popmusikk på den ene siden, til instrumentalmusikk, ballader, kor og metal på den andre siden. Skalaen på variasjon sjangermessig var altså som forskjellen på en gradestokk i syden og Sibir, så det var jo spennende.

Innslag

Simen Østberg er 13 år, og spilte sin selvskrevne låt «Sunrise» under mønstringen.

-Jeg skal spille piano. Det har jeg drevet med i fem år. Jeg var med på UKM i fjor også, og jeg syntes det var så gøy!

Publikum lot seg imponere av Østbergs flittige fingre og øre for komposisjon. Den fulle salen satt helt knyst og lyttet til musikken.

Etter pianisten var det metalbandet The Rottentots sin tur, og overgangen fra klassisk piano til «Inflicted» av Max Cavalera – covra av The Rottentots.

-We are The Rottentots, are you ready for some rock n’ roll? brøler trommeslager Toni Torrado Koslowski, før de to brødrene spiller så den ene gitarstrengen røk.

Det var mye spille og sang-glede blant de påmeldte.

-Vi vil bare rocke som f%#! og ha det gøy, forteller Chris Furulund (16) fra Vallset, som spiller bass i bandet Gene Failure.

Videre til fylkesmønstring

Etter at mange ungdommer hadde fått prøvd seg på scena og flere hadde utstilling utenfor, kom The Rottentots, Litt av hårt, Michelle Schmidt og Amalie Brendemo videre innenfor scenekunst, og Elsa Kippersund, Kasper Karlsen, Jasmin Melby og Mina Kristiansen videre innenfor billedkunst.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke