17. aug
åpning: Det var mange kjente fjes til stede under åpningen av Hamarama.foto: Kristian Einang
 
Starten på noe stort
Hamarama ble i går åpnet med visning den spanske stumfilmen «Blancanieves- Snehvit fra Andalucia», og gjestene ga klar beskjed til hamarsingene.

Publisert: 25.apr.2013 23:11
Oppdatert: -

Torsdag kveld åpnet Hamars nye filmfestival Hamarama på Hamar kino, og etter åpningsfilmen strømmet filmpublikumet til Gregers for å fortsette festen.
- Vi har alltid hatt en drøm om å kunne arrangere en filmfestival på Hamar, og takket være en arbeidsom og engasjerende kinosjef så sitter vi her i dag, sa Tor Rullestad innledningsvis.
- Nå skal vi bygge stein på stein, for dette er forhåpentlig kun starten på en lang tradisjon, slo han fast.

«Blåmann» åpnet

Filmskaper Oskar Dahlsbakken var med på åpningsfesten av åpenbare grunner. Kortfilmen «Blåmann» ble nemlig vist under åpningen, og den er det han og broren Henrik som står bak. Dahlsbakken var en av mange som kom med rosende ord om den nye filmfestivalen.
- Vi setter veldig stor pris på at Hamar nå har fått en filmfestival. Nå håper vi jo at dette kan bli en lang tradisjon, og at vi kan melde oss på også ved en senere anledning, sier han. Dahlsbakken satt i tillegg stor pris på å kunne vise fram den nye kortfilmen under festivalåpningen.
- Det er alltid morsomt å kunne vise fram en film for første gang. Det var en god del folk som kom bort til meg etterpå med noen spørsmål, men det var kun positive tilbakemeldinger, forteller han. Selv om den unge filmskaperen er meget positiv til en filmfestival i hjembyen, er han litt usikker på om publikumet kommer til å strømme til kinosalene.
- Jeg tror nok at man må jobbe litt for å få hamarsingene ut av døra og inn i kinoen. Det skal bli spennende å se hva som skjer i løpet av helgen.

Flott for kortfilm

Den lokale regissøren Marthe Thorshaug var også på plass på Gregers. Hun er der for å vise fram kortfilmen «Legenden om Ygg» under lørdagens lokale programseksjon.
- Jeg tror at det er veldig bra for denne byen at vi nå har fått en filmfestival. I tillegg så setter jo jeg ekstra stor pris på at de finner plass til kortfilmformatet, for det er ikke alltid like lett å kunne vise fram kortfilmer til et stort publikum, sier hun.
Nå er det bare å håpe på at hamarsingene vet å finne sin besøkelsestid, for uten publikum blir det ingen festival.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke