23. aug
 
Starter Galleri Hullemanstallen
Til helga starter et nytt galleri på Jessnes. Lørdag 2. mars åpner Galleri Hullemanstallen i Stasjonshuset med utstillingen «Overganger».

Publisert: 25.feb.2019 12:46
Oppdatert: 25.feb.2019 12:56

Det er Tone-Kjersti Hulleman som starter gallerivirksomheten. Stasjonshuset på Jessnes ble flyttet fra Jessnes stasjon på 70-tallet, og ble satt opp igjen på Hullemanstallen.

– Hullemanstallen er revet, men den vil alltid være en del av Jessnes sin historie, sier Tone-Kjersti.

Nå har hun tatt Hullemanstallen-skiltet ned fra ridehallen og ført det opp på Stasjonshuset.

– Slik lever Hullemanstallen videre i en annen form – en overgang, som hun sier.

Hun er selv utstiller på den første utstillingen sammen med kunstner Berit Midtskogen, og sammen har de valgt å kalle utstillingen nettopp «Overganger».

– I disse trasige trasé-tider, ønsker vi alle reisende velkommen til Galleri Hullemanstallen som åpner dørene på 1. klasse med vernissage, sier Tone-Kjersti Hulleman.

Mennesker møtes

– Utstillingen viser tydelig spor fra tog og jernbanestasjon hvor mennesker møtes, tog krysses, overganger, møter og endestasjoner, heter det i presentasjonen fra de to utstillerne.

– Tiden vi lever i, er travel. Vi møtes på nettet. Møter er viktigere enn noen gang – med venner, familie og ukjente. Toget er fortsatt en arena hvor vi kan møte nye mennesker, se bruddstykker fra andres møter og tid til å møte oss selv.

Klesdesign og malerier

De to utstillerne har samarbeidet tidligere. Blant annet hadde de en «jålemesse» i stedet for julemesse før jul,

Berit Midtskogen viser klesdesign og malerier.

– Med utdanning i billedkunst var veien kort fra to- til tredimensjonale arbeider, som hun sier. – Jeg tenker komposisjon og jobber i flaten ved å sette sammen former, farger, linjer og teksturer.

Tone-Kjersti Hulleman er utdannet formingslærer. Hun lager collage, river og limer på papir. Collagene viser overganger i livet i 22 forskjellige portretter, med Frida Kahlo som utgangspunkt, forteller hun.

Utstillingen er åpen lørdag og søndag, og undervegs skal det bli både sang og toghistorier.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke