21. aug
Fjellsol Galleri: Liv C. Fjellsol har innredet galleriet med konsertscene, som allerede er tatt i bruk for første gang. På veggen bak et par malerier der en kan gjenkjenne Nes-kjendiser.
 
Starter konsertsted
Lewi Bergrud, Jon Anders Narum. Bendik Hofseth, Paolo Vinaccia, Jacob Young – det er blant artistene som er klare til konsert på nyskapningen Galleri Fjellsol på Nes.

Publisert: 28.apr.2017 20:14
Oppdatert: 28.apr.2017 20:18

– Små konserter med store musikkopplevelser! Det er utgangspunktet, sier Liv C. Fjellsol. Fra før har hun eget atelier på Nes. I fjor kjøpte hun det tidligere lokalet til pinsemenigheten midt i Stavsjø sentrum, og har omgjort dette til kombinert galleri og konsertlokale. Målet er en konsert i måneden – året rundt.

Lokalet er ikke så stort, men har rom for i underkant av hundre publikummere, inkludert ståplasser.

– Det skal være musikk for de musikk-interesserte, sier hun.

Og på veggene henger et variert utvalg av hennes egne bilder, i en utstilling som stadig endres.

– Det er viktig å få opp kulturlivet på Stavsjø, sier hun.

– Vi ser at kunstinteressen øker. Nå gjør vi noe for konserttilbudet også. For om en synes bygda er tam, får en sørge for å live den opp.

Konsertliste

Den første konserten er allerede unnagjort. For ei snau uke siden var den irske singer-songwriteren Daithi Rua førstemann ut. Etter konserten var det ikke et eneste bilde på veggen som fortsatt hang rett,

– Det er et tegn på en vellykket konsert, sier hun.

Neste konsert blir 21. mai, med Lewi Bergrud og Jon Anders Narum. Deretter er det duket for Bendik Hofseth, med Paolo Vinaccia og Jacob Young 27. juni.

– Jeg ønsker å legge listen høyt, sier hun.

– Folk kan gjerne melde sin interesse for å spille, sier hun. – Men jeg har tenkt å tillate meg å være selektiv.

Samtidig ser hun for seg at ulike sjangre skal være representert.

– For som kunstner og frittgående sjel hører det å være åpen for ulike sjangre.

Internasjonalt

Liv C. Fjellsol flyttet til Nes i 2003, og bygde atelier i 2008. Lokalet etter pinsemenigheten ble kjøpt i fjor høst. Som billedkunstner har hun vist bilder både lokalt og internasjonalt. Blant annet hadde hun en utstilling i Arkansas i USA tidligere i år. Kanskje kan også galleriet på Stavsjø bli internasjonalt etter hvert, sier hun.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke