23. aug
 
Lutefisk-arrangør med revy i Hamar
1. november er det klart for en nyskapning i Hamars kulturliv; da blir det premiere på Lutefiskrevyen i Hamar Teater.

Publisert: 09.feb.2017 17:28
Oppdatert: 09.feb.2017 17:46

Hamar har en lang og ærverdig revytradisjon, som går over hundre år tilbake i tid. Og legendariske Revy-Per står for alltid som en sentral skikkelse i Hamars underholdningshistorie.

Men de senere årene har det vært langt mellom de tradisjonelle Hamar-revyene. Det skal det gjøres noe med.

– Hamar fortjener en fast revy, sier prosjektleder Oddvar Hemsøe. Han er også er daglig leder for Lutefiskfestivalen. Og den planlagte revyen skal spilles i Hamar Teater på samme tid som lutefiskfestivalen, fra 1. til 4. november.

– Den har fått navnet Lutefiskrevyen, fordi den skal spilles under festivalen. Men den skal ikke handle om lutefisk, men om Hamar, sier Hemsøe.

Bredt sammensatt

De første navnene som skal være med på nyskapningen er allerede klare. Johanne Margrethe Kippersund Nesdal skal ha regien. I tillegg har Lars Erik Holter sagt ja til å fungere som kunstnerisk mentor. Ørnulv Snortheim er musikalsk leder, Bjarte Ytre-Arne skal ta seg av innhold og sceneuttrykk, mens Tor Kristian Simonsen er produsent.

Blant dem som skal være med er Eskil Rønningsbakken. For dette blir en bredt sammensatt forestilling, som også får innslag av show og kabaret.

– Vi ønsker både å børste støv av tradisjonen og fornye revykonseptet, sier Bjarte Ytre-Arne. – Men folk skal ha inntrykk av å se en revy.

Musikken blir også et viktig element; denne skal være en selvstendig del av det kunstneriske uttrykket, som Ørnulv Snortheim sier.

Konfliktstoff

Akkurat nå er de på utkikk etter konfliktstoff i Hamar by.

-Vi har skannet debattsidene i Hamar Arbeiderblad en stund, sier de.

Og målet – det er å se på Hamar med både et skeivt smil og noen sleivete spark.

Starter Nøkternt

– Vi satser på å starte nøkternt, og ser det i et treårsperspektiv, sier Tor Kristian Simonsen, som nå er klar til å henvende seg til mulige sponsorer og støttespillere. Foreløpig ligger det an til et budsjett på rundt en million kroner.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke