21. aug
 
Staut i sommerkvelden
Folkrock-bandet fra Valdres spilte seg inn i solnedgangen på Rudshøgda og Prøysenfestivalen i år også.

Publisert: 28.jul.2017 23:22
Oppdatert: 28.jul.2017 23:27

Glade publikummere samlet seg blant historie, kultur, nostalgi og sauemøkk, for å høre bandet «Staut» en vakker sommerkveld. Utescenen ved Prøysenhuset var pyntet og dekorert, i årets Prøysenfestival sine siste krampetak. Det ble en festlig og munter kveld.

Denne sommeren også

– Jeg har store forventninger etter en kjempekonsert i fjor! Jeg er sjeleglad for at de kom igjen i år også, forteller Roger Granum fra Rudshøgda.

Han sier at «Staut» er musikk som faller i smak, og at det er litt ålreit at de synger på dialekt.

Staut var altså tilbake i Prøysens trakter, for å spille opp til dans enda et år. Gutta bemannet instrumentene idet sola forsvant bak scenen, og gjorde det musikere gjør. Bandet forteller at det er fint å være tilbake på Rudshøgda etter fjorårets suksess.

Stemningsfylt

Mange blant publikum kunne ikke annet enn å klappe i takt. Enten for å drepe myggen, eller for å leve seg inn i musikken. Stemningen i stolradene var ganske delt, og selv om noen danset og andre sang, var størsteparten av publikummerne mer avslappet og observerende. Staut oppfordret folk til å gå en tur bortom ølteltet.

– Det er kanskje litt skummelt, men det går greit etter hvert, fleiper Staut-vokalist Gaute Lein Ausrød. Bandet spilte slager på slager, og folkefesten så ut til å ta seg opp.

Musikk og låtvalg

Det var mange i publikum som tydelig hadde hørt Staut før. Bandet gjorde både nye og gamle låter, og fikk kanskje ekstra medhold da de spilte låter fra sitt nyeste album; «Ja». Men det var ikke bare egne tekster som ble framført denne julikvelden. Også kjenningsmelodien til filmen «Fifty Shades of Grey», ble spilt -På valdresdialekt, naturligvis.

Staut på høgda

– Dette er kjempefint det. Staut er jo kjempe! Det er jo Prøysenfestivalen, og bandet synes vel det er brukbart, sier Jonny Olsen fra Brumunddal.

– Dette er et arrangement for alle og enhver, legger han til.

Så danset folk seg inn i sommernatten, enten om det var sittende på stolen eller på beina langs skigarden. En folkefest ble det visst i år også.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke