21. aug
KOMMER: Steinar Raknes holder avslutningskonserten under årets Hamar Music Festival. FOTO: STEINAR RAKNES.COM
 
Steinar Raknes til Hamar
Steinar Raknes og Unni Wilhelmsen gjør avslutningskonserten på Hamar Music Festival.  

Publisert: 24.apr.2012 12:23
Oppdatert: -

Steinar Raknes er en av Norges fremste jazzbassister og låtskrivere. Med sin uredde og eksplosiv spillestil, blir han ofte sammenlignet med den legendariske bassisten og låtskriveren Charles Mingus. Raknes er kjent gjennom sitt arbeid som komponist og musiker i den prisbelønte jazz trio Urban Connection og for samarbeid med artister som Chick Corea, Michael Brecker, Bobby McFerrin og Per Texas Johansson. Etter å ha fullført en Master of Arts (musikk) graden av jazz ved NTNU in2001, har han medvirket i en rekke ensembler, blant annet The Core, Ola Kvernberg Trio, SKAIDI, Kirsti Huke Quartet og Trondheim Jazzorkester. Raknes har skapt en unik måte å spille kontrabass mens sang, insipred av folk / country artister som Bob Dylan og John Prine.

Slipper album
Steinar Raknes slipper i mai sitt nye album “Stillhouse” og kommer til Hamardomen i en duo med Unni Wilhelmsen. Unni Elisabeth Wilhelmsen er kjent som sanger, låtskriver og musiker. Musikken hennes er visepreget popmusikk i den opprinnelig amerikanske visetradisjonen singer/songwriter, hvor teksten også spiller en viktig rolle. Da Wilhelmsen slo gjennom i 1996 med debutalbumet «To Whom It May Concern» (PolyGram) ble hun samtidig en viktig formidler av en sjanger som tidligere hadde vært nærmest urørt i platesammenheng i Norge, en sjanger som i dag har fått bredt feste i norsk populærmusikk.
”Stillhouse” er spilt inn i Nashville og spilt inn en rootsy, ørkenaktig skive hvor han selv synger, og har med seg selveste Mickey Raphael (Willie Nelson m fl) på munnspill. Materialet består av et fantastisk knippe låter av bl.a. Bob Dylan, John Prine, Emmylou Harris, Joni Mitchell og noen av Steinars egne sanger og det låter fantastisk.

Det er tidligere kjent at Kirk Fletchher & The Douglas Group, Maria Mena med band, Jarle Berhoft med band, Mother's Finest, Kaizers Orchestra, Dunderbeist, Team Me, LidoLido og Kent er klar for Hamar Music Festival.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke