20. aug
Nominert til mesterborger: Bernt Ola Volungholens debut i operaen. Her blir han forvandlet til Papageno av Tiiu Luht. Foto: Asgeir Høimoen
 
Stem på stemmen
Bernt Ola Volungholen (12) trodde ikke på musikk som yrke. Bernt Ola Volungholen (26) er Innlandets operayndling.

0
Publisert: 02.jun.2016 07:55
Oppdatert: 02.jun.2016 08:12

Historien om gutten fra Vallset er selvsagt foreløpig kort – men den er allerede god. Et lite snardykk i Hamar Arbeiderblads arkiver er nok til å finne fram intervjuet reporter Lars Lillemork lagde med Bernt Ola Volungholen (12), hvor den unge mann med tuba fastslo: «Antakelig går jeg i musikken til jeg begynner å jobbe, men da tror jeg det er slutt.»

STEM HER: Her er de seks kandidatene du kan stemme på

Men han så en liten mulighet i gardemusikken som militærtjeneste.

Fjorten – femten år senere, i april i år, sa han til samme avis:

– Helt utrolig!

Og det han snakket om var Stattheater Lucerne, som blir neste skritt i den internasjonale karrieren hans.

Godt humør

Bernt Ola Volungholen er en type som på morrabesøk i lokalradioen gir lytterne den aller beste start på dagen. Her er stemmen, stilen, stemningen. Det er rent så en kan bli i godt humør.

«Operasangeren Bernt Ola Volungholen fra Vallset har nettopp avsluttet sine studier i København. Nå venter en internasjonal operakarriere. Men Bernt Ola passer på å komme hematt og synge så ofte han kan», heter det i nominasjonen til «Årets Mesterborger av Hammer By» – og det er så korrekt, alt sammen. Denne karen trives godt både på den internasjonale stjernehimmel og heme.

Debutere på operaen

Egentlig hadde Bernt Ola tenkt seg en debut i Den Norske Opera innen tre år etter at han var ferdig med studiene. Debuten kom før han var ferdig på skolen. Midt i januar debuterte han i rollen som Papageno i storsatsingen «Tryllefløyten», som vikar for Atle Antonsen. Det gikk over all forventning.

«Med det samme forestillingen er over er det ingen tvil om hvem som får mest applaus og jubel fra publikum. Debutanten fra Vallset overgår alle når det gjelder volumet fra publikum», het det i Hamar Arbeiderblad.

– Jeg er kjempefornøyd. Det kunne nok ikke gått noe bedre med tanke på at jeg ikke har hatt noen prøver, sa han selv.

Naturlig nok er han også en viktig stemme når det gjelder Kirsten Flagstad Festival.

Mener du Bernt Ola Volungholen har fortjent å bli hedret som «Mesterborger av Hammer By»?

Stem på stemmen!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke