24. apr
Må stenge: Klevfos industrimuseum.Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde
 
Stenger Klevfos etter kjemikaliefunn
En rekke kjemiske stoffer som står igjen fra fabrikken, som var i drift fram til 1976, utgjør en risiko for helse, miljø og sikkerhet på museet.

Publisert: 24.jul.2017 17:53
Oppdatert: 25.jul.2017 07:58

Anno Klevfos industrimuseum og Brannvesenet har nylig hatt en oppdatering av brannplanen ved museet, som en forberedelse til en planlagt brannteknisk undersøkelse.

Franzefoss Gjenvinning ble bedt om å vurdere sikkerheten ved oppbevaring og fjerning av en rekke kjemiske stoffer som står igjen fra fabrikken var i drift fram til 1976. Det dreier seg i hovedsak om tønner, fat, kanner og flasker med forskjellig innhold som ble brukt i forbindelse med papir- og celluloseproduksjonen.

Franzefoss fastslår at de gamle kjemikaliene utgjør en risiko for helse, miljø og sikkerhet på museet. De utsatte områdene er derfor stengt. Formidling i papirfabrikken og Hasselbakken er inntil videre stoppet. Formidlingen ved Munch-senteret går som før.

– Vi beklager at publikum ikke vil kunne oppleve hele museet før oppryddingen er gjennomført, men håper på forståelse for at sikkerheten må stå i høysetet, skriver museumsleder Håkon Tosterud ved Anno Klevfos industrimuseum i en pressemelding.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.