25. aug
Må stenge: Klevfos industrimuseum.Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde
 
Stenger Klevfos etter kjemikaliefunn
En rekke kjemiske stoffer som står igjen fra fabrikken, som var i drift fram til 1976, utgjør en risiko for helse, miljø og sikkerhet på museet.

Publisert: 24.jul.2017 17:53
Oppdatert: 25.jul.2017 07:58

Anno Klevfos industrimuseum og Brannvesenet har nylig hatt en oppdatering av brannplanen ved museet, som en forberedelse til en planlagt brannteknisk undersøkelse.

Franzefoss Gjenvinning ble bedt om å vurdere sikkerheten ved oppbevaring og fjerning av en rekke kjemiske stoffer som står igjen fra fabrikken var i drift fram til 1976. Det dreier seg i hovedsak om tønner, fat, kanner og flasker med forskjellig innhold som ble brukt i forbindelse med papir- og celluloseproduksjonen.

Franzefoss fastslår at de gamle kjemikaliene utgjør en risiko for helse, miljø og sikkerhet på museet. De utsatte områdene er derfor stengt. Formidling i papirfabrikken og Hasselbakken er inntil videre stoppet. Formidlingen ved Munch-senteret går som før.

– Vi beklager at publikum ikke vil kunne oppleve hele museet før oppryddingen er gjennomført, men håper på forståelse for at sikkerheten må stå i høysetet, skriver museumsleder Håkon Tosterud ved Anno Klevfos industrimuseum i en pressemelding.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke