23. aug
 
Sterk AnJazz-åpning
– Målet må være at NSB en dag må sette opp et eget AnJazz-tog til denne festivalen, sa sjefredaktør i HA, Carsten Bleness, da han åpnet festival nummer sju i går. Nå skal byen jazzes fram til søndag. 

Publisert: 05.mai.2011 23:39
Oppdatert: -

– Alle byer som ønsker å være viktige må ha en egen jazzfestival! fortsatte han.
Sjefredaktøren i HA utviklet et spesielt forhold til musikksjangeren, da han flyttet til London som utenrikskorrespondent for Aftenposten for ti år siden. Han følte seg både fremmed og ensom i den enorme metropolen, og for å bli kjent med byen tok han en tur til Ronnie Scott – den mest berømte jazzklubben i London. Da var det gjort. 
– Der inne skjønte jeg hva London handler om, og jeg kjente en sterk følelse av tilhørighet med folk jeg aldri hadde sett. Jazz har alltid gitt meg inspirasjon og framkalt ekstase, sa Bleness.
Gleden var derfor stor da han i fjor flyttet til Hamar, og oppdaget at også denne byen har sin egen jazzfestival.
– Mennesker som Anja er så viktig for byen. Uten slike som henne er byen null og niks, sa Bleness og fikk publikums latter tilbake.

Og Det var en lettet festivalsjef Anja Katrine Tomter som kunne ta seg et velfortjent glass med champagne i går.
– Åhh, dette er godt. Det er som om jeg har hatt et svangerskap med total bekkenløsning fra oktober i fjor og fram til i dag. Nå er forløsningen endelig her, sa Anja og pustet lettet ut.
Hun er stolt av å kunne presentere et renspikket jazzprogram i år.  
– Tidligere år har vi hatt publikumsmagneter som Willie Nelson og Donkeyboy her, som solgte henholdsvis 4.500 og 1.000 billetter. I år er det bare ren jazz på programmet, og jeg har fått strålende tilbakemeldinger fra mange jazzinteresserte. AnJazz skal rendyrke jazz, også får andre ta seg av folkefestivalene. Vi er godt fornøyd med 500 solgte billetter til Bobby McFerrin i kveld, sier Tomter som legger til at hun er redd hamarsingene ikke er klar over hvilken mann vi har i byen. 

Nesten fem hundre hadde fått med seg at det var en verdensstjerne i byen i går. Kun noen få stoler på bakerste rad sto ledig i den nyoppussede Scandic Arena Hamarhallen i går kveld. Det var mye spenning og forventning i lufta da Bobby McGriffin entret scenen, og han skuffet ikke denne gangen heller.

Les mer om konserten i papirutgaven av HA

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke