20. aug
Populær: Alle ville ha en bit av Petter Nyquist etter søndagens markering, og publikum fulgte spent med på hans historie fra gatene i Oslo.Begge Foto: Kristian Einang
 
Sterk markering i Vang
Petter Nyquist og Ingrid Olava ble med på feiringen da Hamartiltakene markertet tredobbelt jubileum i Vang kirke.

Publisert: 13.nov.2016 23:15
Oppdatert: 13.nov.2016 23:25

– Dette var kjempefint. Hele settingen var veldig bra, og det sendes ut et veldig bra budskap her i kveld, sier polfarer, foredragsholder og fotograf Petter Nyquist.

Trivelig stemning

I år er det nemlig 20 år siden Barm Oppfølgingssenter ble etablert av kirkens sosialtjeneste. Det er dessuten omtrent ti år siden Værestedet Arbeideren og Boligtiltaket Folkestadsgate ble satt i gang som lokale tiltak.

Nyquist var på plass for å dele historien om hans 52 dager som Petter Uteligger.

– Totalpakken, stemningen i kirken var veldig fin, og jeg hadde et flott publikum med mange som sitter på en forhistorie relatert til rus, sier han.

I tv-serien «Petter Uteligger» sier Nyquist farvel til kone og barn, og finner vegen mot Oslo sentrum, der han skulle tilbringe 52 vinterdager uten penger, eiendeler eller tak over hodet. Etter søndagens foredrag var det mange som ville slå av en prat og ta et bilde med den samfunnsengasjerte eventyreren.

– De tilbakemeldingene jeg får gir meg veldig mye. Hvis én som var her i kveld tar med seg mitt budskap om likeverd videre så er det hele verdt det, sier han.

Om holdninger og verdier

Rundt 300 mennesker var på plass under søndagens markering, og arrangørene kunne presentere et bunnsolid jubileumsprogram. Christina Jacobsen åpnet konsertkvelden som arrangementets lokale bidrag. Deretter fortalte Petter Nyquist sin historie. Fra hans første skritt på Nordpolen til en tilværelse som hjemløs i Oslo. Ingrid Olava avsluttet markeringen med en samling av både nye og eldre låter. Olava benyttet dessuten anledningen til å spille Alf Prøysens «Spelldåsen», samt Joakim Nielsens «Her kommer vintern». Liljana Eriksrud Berntzen bandt det hele sammen som kveldens konferansier. Tiltaksleder Frode Stensrud fra Barm Oppfølgingssenter var strålende fornøyd med gjennomføringen.

– Dette er vår måte å markere 20-årsjubileum på. I stedet for å prate om oss selv snakker vi om holdninger og verdier. At vi må ta vare på folk som detter utenfor.

– Vi er veldig glade for at så mange kom hit til kirken, sier Stensrud.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke