17. aug
 
Sterk og rørende minneforestilling
Hamar Teater var fylt til randen av unge og voksne som ville hedre Utøya-ofrene Ismail Haji Ahmed og Andreas Grønnesby Dalby.

Publisert: 22.jan.2012 19:27
Oppdatert: -

Initiativtakerne Rikke Boysen Johansen og Rikke Bryni hadde laget en fin, variert og rørende hyllest til sine avdøde venner og partifeller.
På knappe to måneder har vennene til Andreas og Isma, danseelever og andre som ville vise sin støtte, skapt den halvannen times lange minneforestillingen, med målet «om at vi aldri skal glemme dem».
- Isma og Andreas var viktige i Hamar, alle visste jo hvem de var. Vi vil vise at selv om de ikke er til stede lenger, så er de fortsatt med oss, fortalte Rikke Boysen Johansen.
HEDRET MED DANS OG SANG
Adrian Eriksen Rexhepi åpnet seansen med Mitt lille land, som har blitt selve symbolsangen for 22. juli-tragedien.
Dansetalentet Rohan Raj fra Porsgrunn hadde møtt opp, og viste sin siste respekt med et skreddersydd dansenummer.
JC Breeze & Papi framførte «Take a deep breath», som de har skrevet spesielt for Isma og Andreas.
Kristine Steen Johannessen hadde også skrevet en låt om Utøya-tragedien, og framførte «Du står alene» mens hun kompet seg selv på gitar.
Resten av forestillingen var fylt med dansenumre og musikkbidrag fra lokale artister og Isma sine tidligere danseelever.
- VIL ALDRI BLI HELT BORTE
- I dag er det seks måneder siden et av verdens tryggeste land ble angrepet. 77 mennesker mistet livet i en ondskapsfull og politisk motivert handling. Vi er her for å minne to av dem spesielt. Vi minnes dem gjennom musikk og dans, som var viktige uttrykksformer for de to, fortalte Simen Brænden Mortensen, tidligere leder for Hamar AUF.
- Det har vært seks måneder med mye smerte og mye sorg, men det har også vært noen lyspunkter. Engasjementet og det samholdet som ble vist i dagene, ukene og månedene etter den 22. juli har vært stort. Det sies at kun de glemte er borte. Vi vil ikke glemme Isma, Andreas og de andre som mistet livet. Derfor vil de aldri bli helt borte, men alltid være med oss.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke