22. aug
 
Sterke Prøysen-tall
Rundt 11.000 har besøkt årets Prøysenfestival, forteller Prøysenhussjef Hogne Moe.

Publisert: 25.jul.2016 06:12
Oppdatert: 25.jul.2016 06:21

Hogne Moe ved Prøysenhuset kan notere seg sterke publikumstall sett i forhold til fjoråret:

– Rundt 11.000 har besøkt oss om vi legger sammen tallene for alle arrangementene, forteller Moe. Det er en økning på 4.000 fra 2015, da publikum sviktet kveldsarrangementene. I år har arrangørene prioritert dagprogrammet og utvida festivalen til å vare i tre uker. Kritiske røster hevder kveldsprogrammet har vært for svakt, med få store artister.

– Store artister er dyre, og da må man også ha mer plass til å fylle opp med publikum enn vi har på Rudshøgda. Det er også mange andre festivaler som basere seg på store navn, og vi må finne en egenart. Kanskje skal vi være festivalen som byr på mindre kjente, men svært gode kulturnavn? svarer Moe.

Jordbærfest

Lørdag ble Prøysenfestivalen avsluttet med bursdagsfest for den folkekjære dikteren. Hele tunet var «bære jordbær» fra Ringsaker Bærlag, som de besøkende kunne hygge seg med under bursdagskonserten.

Forestillinga ble åpna av en energisk Moe, som fikk publikum med seg på å synge «Hurra for deg» stående. Allsangen ble etterfulgt av Kristine Lundsbakken og Roger Strands tolkning av «Blåklokkevikua».

Utforskende uttrykk

Dagens første trekkplaster – Guro von Germeten – fikk i 2014 Prøysenjubileumsårets arbeidsstipend, og pengene har blitt til plata «Jeg fant en bit av deg». Sammen med band bød hun på et spennende uttrykk, som vekslet mellom det dramatiske og det nedtonede i musikalsk utforskende vendinger.

Deretter var det «Prøysens Ablegøyer» som tok over showet – og de fem musikalartistene fikk publikum til å trekke på smilebåndet da de framførte slutten på Hogne Moes forestilling «Frøken Skoles Dyreskoleorkester».

Etter pause var det Maj Britt Andersens tur, og den folkekjære artisten framførte flere av de mest kjente låtene fra sin 40 år lange karriere. På jordnært vis fikk hun publikum til å både synge og marsjere med. Litt Prøysen måtte det også bli til slutt, og på vakkert vis avrundet Andersen med «Mitt hjerte er ditt».

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke