19. aug
SPILLER FÆLING: Knut Stiklestad (68) spiller den fæle Falstaff i Ringsakeroperaens «De lystige koner i Windsor». Tirsdag er det premiere. Foto: Remi Laakso
 
Stiklestad: – Artig å spille mannsgris
Her er han som spiller den halvgamle forfylla slasken Falstaff i Ringsakeroperaens «De lystige koner i Windsor», Knut Stiklestad (68). - Veldig artig, sier han sjøl.

Publisert: 04.nov.2016 18:20
Oppdatert: 04.nov.2016 18:22

– Artig? Er det artig å spille denne fæle mannsgrisen?

– Ja, faktisk. Det handler jo om å gå over grensene på et område hvor vi ikke befinner oss i det daglige. Og det er tillatt å gjøre det, her hvor det ikke går ut over noen, sier den rutinerte bassen, opprinnelig trønder, men som har bodd halve livet i Alvdal.

Det handler igjen om «De lystige koner i Windsor». Det er premiere på Ringsakeroperaens forestilling tirsdag. Den tidligere storkaren, nå forfylla mannsgrisen Falstaff er blakk og jobber for å skaffe seg nytt fotfeste. Planen er å forføre et par av landsbyens koner.

Kappdrikker

«Fet, forfengelig, brautende og feig», heter det om Shakespears Falstaff om noen snuser litt rundt på internettet. Han er egentlig kjent for å drikke på «Boars Inn» i Øst-London, sammen med «smålige kriminelle». I dette stykket drikker han i Windsor.

– Han prøver seg på alt av hunkjønn, sier Knut Stiklestad.

– Og helst de unge.

– Han var en gang stor mann med tittelen «sir».

- Nå sitter han på kroa og kappdrikker.

Sosial

– Finnes det i hele tatt noen sympatiske trekk ved Falstaff?

– Det er vanskelig å finne, men han er jo sosial, da. Men nå bestemmer altså landsbyens innbyggere for å ta ham en gang for alle.

Det er første gang den rutinerte Knut Stiklestad gjør en rolle i en større forestilling for Ringsakeroperaen, men han trives svært godt – og han skryter både av de frivillige, musikerne og alle de som er hans kolleger på scenen.

– Hva kan publikum glede seg til?

– De kan glede seg til fin musikk, en artig opera, et flott scenebilde, vakre kulisser og fine kostymer. Dette er virkelig en forestilling det er verdt å gå på.

Tirsdag 8. november er det premiere. Stykket spilles fram til søndag 20. november som er satt opp som siste dag. Regi er ved Marit Grytnes Dullaert.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke