19. aug
Team me: Elida Inman, Uno Møller, Simen Skari, Bjarne Alexander Ryen berg og Marius Drogsås Hagen.foto: Kristoffer Kumar.
 
Stilfull filmpremière
Filmskaperen Kristoffer Kumar arrangerte tirsdag kveld storslått première for dokumentarfilmen «Sayonara, Elverum».

Publisert: 19.des.2012 00:35
Oppdatert: -

I mai reiste hamarsingen Kristoffer Kumar og elverumsingene Sven Arild Storberget og Linn Østensen Nordberg til Japan for å lage dokumentarfilm om Team Me og deres japanske superfan Aiko.
Etter en lang prosess har filmskaperne endelig kommet til veis ende, og tirsdag kveld sto kinopremièren for tur. Det ble en festkveld inspirert av japansk kultur, med blant annet gratis sushi og grønn te.
Til premièren møtte det opp over 300, og filmens produsent Kristoffer Kumar var meget fornøyd med både oppmøte og gjennomføring.
- Dette har rett og slett vært en skikkelig festpremière med rød løper, fullt program og masse folk. Jeg fikk sjokk for en uke siden for da var det 200 stykker som allerede hadde reservert billett.

rørende

Filmskaperen forteller at premièren gikk knirkefritt, og at responsen fra publikum var veldig god.
- Det var mange som sa at tårene trillet undervegs, og på et tidspunkt må jeg innrømme at jeg satt med klumpen i halsen selv, forteller Kumar.
Tirsdagens visning var faktisk første gang filmskaperen fikk se dokumentaren på et kinolerret, og han forteller at det ble en helt ny opplevelse.
- Når man sitter med redigeringen fokuserer man først og fremst på det tekniske, men når jeg fikk lene meg tilbake i kinostolen ble jeg skikkelig sugd inn i historien. Tankene falt tilbake på da jeg var i Tokyo og så 1.000 mennesker på konsert med Team Me, sier han.
Vegen videre for dokumentarfilmen er fremdeles litt usikker, men Kumar slår fast at de vil jobbe for at så mange som mulig skal få se filmen.
- Det er et mål for oss å kunne få inn filmen på ulike filmfestivaler, sier filmskaperen.

fornøyd band

I tillegg til gratis sushi, grønn te, og et veldokumentert eventyr, fikk publikum også en spørsmålsrunde med Team Me. Elverumsbandet var veldig fornøyd med filmen.
- En veldig god film som ser utrolig bra ut. Måten filmskaperne har fanget våre reaksjoner da vi opplevde noe helt spesielt var veldig bra, sier Marius Drogsås Hagen i Team Me.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke