23. aug
Store idol: Thomas Furulund Floor har fulgt Antonsen og hadde reist helt fra Tromsø. Han overrakte sitt store idol ei rose etter konserten.
 
Stilfullt og magisk
Ole Edvard Antonsen har på sjette året funnet veien til Vang kirke i førjulstida.

Publisert: 20.des.2014 04:00
Oppdatert: 20.des.2014 03:59

Hamar er en av de siste stoppestedene på turneen som har farta Norge rundt fra Alta i nord til Stavanger i sør. Med seg har Antonsen hatt Didrik Solli-Tangen og på enkelte konserter også Sølvguttene.

Antonsen ville gjerne beære Vang kirke med en komplett konsert, derfor kom Sølvguttene også hit. Edvardsen er jo oppvokst rett i nabolaget så å si.- Det er stor stas å få komme hematt til Vang, sier Antonsen.

Kjente artister

Kveldens artister er blitt kjente og kjære for det norske publikum. Både som fremragende musikere, men og gjennom annen opptreden på TV.

Solli-Tangen og Antonsen har utvikla et vennskap som kommer godt fram under konserten. Lun humor i replikkene mellom låtene. Antonsen lovpriser også samarbeidet han har hatt med Sølvguttene helt siden Grythes tid.Ole Edvard Antonsen har jo fått en sal oppkalt etter seg i Hamar Kulturhus. Men Vang kirke er helt fantastisk flott, sier Antonsen.- En av de beste i landet. Den rommer også mye folk. Det trengs når en har med seg sølvguttene og alt det tekniske rundt en slik omfattende konsert.

Publikum møtte opp

Kirka var fylt til randen i to konserter denne fredagskvelden. Til sammen 1.500 billetter var revet bort. Køen var godt over hundre meter lang.

De første hadde tatt oppstilling over to timer før.- Vel verdt å stå i kø for å oppleve dette, sier Andrea Lillemo. - Når så dyktige artister opptrer, er det bare å lene seg tilbake å nyte i trygg visshet om en god konsert, sier Lillemo.Konserten hadde et vidt spenn fra Askepott-kjenningen, via «Glade jul» til «Vidda». Og det er nærmest et publikumskrav at Solli-Tangen synger «O helga natt».- Det er som hårene reiser seg i nakken, forteller to begeistrede tilhørerel, Ida og Line Wettermark. - Om mulig enda bedre i år, forteller søskenparet. Men «Vidda» treffer også publikum. - Turen over Alta og Finnmarksvidda står enda sterkt i minnet, forteller Antonsen.Det ble en magisk kveld i Vang kirke. Fantastisk stemning. Det er bare å glede seg til Sølvguttene snart synger jula inn.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke