22. aug
 
Slik ble Musikkverket på Maxi forvandlet til en stilig musikkscene
Kan det svinge i en norsk kjøpesentersilo? Kan det rykke i foten i et lite hjørne mellom Jernia, apoteket og dyrebutikken? Absolutt!

Publisert: 25.jan.2018 20:20
Oppdatert: 25.jan.2018 20:23

Kommer fansen for å digge i en musikkrok mellom butikker med malingsspann og kjøkkenutstyr, nesespray og plaster og dyrefor? Jepps! Musikkverket på Maxi Storsenter er stedet. Volumet er skrudd opp inne på platesjappa – og på ei lita scene innerst i lokalet er det live rock’n’roll, jazz, viser, country og blues.

Torsdag kveld fikk kjøpesenterpublikumet levert noen låter fra prosjektet «Tett på Hamar»; med Christina Jacobsen, Geir Risbakken, Marvin Paulsen, Odd Arne «Oddis» Johansen, Roy Arne Engebakken og ansatt i butikken, musiker og komponist Henning Ramseth.

Stor trafikk

Ideen tok tidligere plateanmelder i Hamar Arbeiderblad, Svein Erik Løberg og DJ Erik Spikkerud med seg da de i fjor sommer tok over Musikkverket. De fikk med seg musiker og komponist Henning Ramseth på laget – og bare siden i høst har tjuefem – tretti artister vært på scenen.

Det hele åpnet med Hedmarkens gromgutter, Return, 3. august, bare et par dager før Stange-bandet skulle gjøre fyrbøterjobben for Toto på Tjuvholmen. Siden den gang har folk med plastposer i hendene trampet takta til artister som Contrazt, Backstreet Girls, Steinar Albrigtsen, Levi Henriksen, Frida Ånnevik, Stein Torleif Bjella, samt mange av distriktets musikere.

– Stas, sa Bjella

– Stas med vinylplatebutikker som holder koken og en ære for meg å spille i en slik, åpnet Stein Torleif Bjella da han var på besøk – og sjarmerte en stappfull butikk med kjente låter som «Kalas», «Tiger på Sundretur» og «Psykisk kan du væra sjøl». Han takket pent for seg, og dro ut pluggen – men ble trampeklappet opp igjen på scenen: «Mere, mere, mere …»

Om noen få dager kommer Knut Reiersrud, som flere av artistene gjør en minikonsert på Musikkverket før han går på en større scene i Hamar sentrum på kvelden. Og flere artister står på plakaten; som Hege Øversveen 8. februar, amerikanske Hanna Aldridge, Autokarma – med flere.

Danseband

Det har vært stas med nasjonale stjerner som både Bjella, Albrigtsen, Backstreet Girls og Ånnevik – men størst suksess foreløpig er dansebandartistene, som Contrazt og Anne Nørdsti.

– Med Contrazt var det fullt hus, folk strakte hals langt utenfor butikkinngangen, kanskje var det to 250 her … Og inne danset folk, sier Svein Erik Løberg.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke