18. aug
 
Stillferdig julestemning 
Oslo Gospel Choir fikk fram en meget rolig julestemning, med litt lite jubel denne gangen.

Publisert: 17.des.2016 20:35
Oppdatert: 17.des.2016 22:28

Med hele to utsolgte konserter var det mange som lot seg lokke til den perfekte julestemningen i helgen. Det er ingen tvil at dette er et proft kor på toppnivå, med et helstøpt show fra begynnelsen til slutt. Et show hvor låtene flyter sømløst over i hverandre, med gode arrangementer, et solid band, og 17 enestående sangere som skinner hver og en. Lyden var på topp i Flagstad-salen, og lyssettingen støttet godt opp under låtene.

litt tamt

Det er likevel en viss fare at det hele kan bli for glatt og polert, særlig når repertoaret blir kun rettet mot jul. Selv om koret engasjerte, var applausen på slutten alt for tam. Det kan hende at det den salige julestemningen hadde tatt overhånd. Men det kan også tenkes at showet som helhet manglet det lille ekstra. Et gospelkor skal svinge, og skal gjerne ha en god del trøkk. Og det lar seg ikke alltid kombinere med jul, i hvert fall ikke denne gangen. Denne julekonserten var mer av det stilferdige slaget, med gode og velmente smil, men uten den stormende gleden.

Musikalske høydepunkter

Konserten hadde likevel mange høydepunkter, takket være gode arrangementer og ikke minst gode solister. Totningen Hans Esben Gihle sjarmerte flere ganger og holdt lite tilbake, også da han snakket humoristisk om sine uteblivende juleforberedelser.

To gospelsanger fra den kommende musikalen «Messiah», skrevet av dirigenten Tore Aas, var lovende. Temaet fra Händels «Messias» var flettet inn på en elegant måte, og viste igjen hvilken god komponist han er. Flere gospellåter fulgte, og koret fikk med publikum i rytmisk klapping. Fra her av kunne konserten ha løftet seg, men istedenfor ble det hele roet ned med salmer i en lettere, svingende drakt og en amerikansk julemedley.

«Mitt hjerte alltid vanker» ble stilig utført som en slags slowrock, med Gihle som glitrende solist, men med en gitarsolo som ikke helt var verdt lyskastere, i det altfor lave toneleie.

rolig og forutsigbar slutt

Koret avsluttet med høytlesning av juleevangeliet, akkompagnert av nynning, etterfulgt av «O helga natt» med solist Harald Aune Skorpen. Med allsang på «Deilig er jorden» klarte heller ikke Oslo Gospel Choir å skille seg ut fra mengden, men salig ble det.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke